VonWalter

Vår vardag

De trogna följeslagarna

Kategori: Allmänt

Napp och snutte är något som Albin inte lämnar ur sikte när han har feber. Det är med nöd och näppe som man lyckas tvätta den emellanåt!
Nu är Albin inne på sin tredje dag med feber, imorse visade tempen 38.8. Jag hoppas att han kryar på sig till veckan då jag jobbar natt så att jag inte behöver vabba. Nu när F är sjukskriven är det bra med mina nattillägg!
Igår for vi även en sväng på akuten då Albin toppade 40 grader och hade en ful urinsticka. Väl där var det inget fel så jag vet inte hur vi lyckades få en ful här hemma. Well well.

Känner mig otroligt negativ just nu, men ibland vet jag inte riktigt hur vi ska lyckas få ihop vardagen. Albin sjuk, jag måste jobba och F som för tillfället har ett gips som är alldeles för stort, så han har benet i högläge och äter starka mediciner.

En lyckospark kanske?

Nu ska jag försöka sluta gräva ner mig och göra lite frukost till mig och Albin.

Ett kort på den sötaste sjuklingen? Okej då! :)

VAB-dag

Kategori: Allmänt

Min allra första Vab dag är idag.
Förstod inte varför Albin var så grinig igår förrän jag kollade tempen på honom. 38.6 grader celsius förklarade läget! Febern va kvar imorse så då fick han va hemma.
Han är förvånande pigg för att ha feber. Leker på som vanligt men däremellan tar dock orken slut och skrik/grinattacker sätts igång.
Ska passa på att vila jag också då jag känner att en till förkylning är på gång och jag är inte sugen på mer sjukskrivning.
Huvvaaa!

Fullt upp

Kategori: Allmänt


Fint va?

Så ser Fredrik ut efter cykelturen i lördagsmorse. Han bröt det lilla benet Fibula just ovanför fotknölen. Han slapp operation men kommer att vara gipsad i 6 veckor.
Såhär i början försöker vi mest få ihop det här hemma rent praktiskt. Eftersom att Fredrik i i nuläget inte kan köra bil, cykla än mindre gå kan han varken hämta eller lämna Albin på dagis. Jag har lyckats byta bort mina kvällar den här veckan så att jag kan hämta Albin vid 16 på dagis istället för att vi ska ordna med barnvakt som hämtar. Nästa vecka börjar jag mina nattveckor så då är jag mer ledig plus att jag kan lämna honom när jag slutar på morgonen och hämta honom när jag vaknat på eftermiddagen. Det blir lite längre dagar för plutten men han trivs så bra så det funkar.

Idag är jag ledig så jag ska bara njuta av ledighet och ta igen de senaste sömnlösa nätterna jag haft. SOFFLÄGE! :)

Vilken natt!

Kategori: Allmänt

Albin slocknde som en klubbad säl igår. Men vad gör det när han får ett dussintal hostattacker efter midnatt... Till slut vaknar han och ropar efter mig och när jag kommer in till honom säger han bara ajajaj. 
Han får en ipren och en slurk mollipect och lite välling. Men efter mollipecten blir han pigg. (Visste ni att det var efedrin i mollipect?)
Jag tar honom in till mig (eftersom att F jobbade natt) och hoppas på att han ska somna lättare.
Trodde jag.
"Mamma. Mamma. Maammaaa. MAAMMA! Tittaaa, tittaaa"
Han visar mig sin snutte, sin napp, sin teletubbie och sina fötter. Tre gånger om.
Och jag som försöker låtsassova börjar skratta för att han är så jäkla söt! Han får då vatten på sin kvarn och fortsätter visa mig alla saker. Sötnosen. Men efter ca en och en halvtimma somnar han om och vi får äntligen sova. :)

Ögonjox och nyfriserad

Kategori: Allmänt

Nu har vi precis kommit hem från vårdcentralen och är ett packe antibiotika rikare. Eftersom han haft ögoninflammationen över en vecka nu var det dags för lite hårdare tag än bara vattentvätt. Ska bli intressant att se hur det blir att ge honom ögonsalva i några dagar... Jag hoppas på att föräldrarna vinner fighten!

Sen klippte vi ju Albin också... Håret började komma ner i ögonen hans så nu var det dags. Fredrik tog en hårklippningsmaskin från jobbet och det gick ju faktiskt ganska bra ändå.
Ingenting slår ju faster Manas klippning såklart, men för att ha gjort det med maskin är det ok. Jag tog och jämnade till med sax vid öronen och bak på huvudet.
Ändå helt ok va?



Sen Albin blev sjuk vägrar han att va utan napp och snutte.
Och på tal om att vägra vara utan saker. Häromdagen fick Albin ett brev av farmor och farfar och i det brevet var det en Teletubbie. Snacka om en nöjd pojk! Så nu hänger Poh med vart han än går. :)



Sjuklingar alla 3

Kategori: Allmänt

Förbannade jädrans förkylning.

Albin började med höstblåsor, fortsatte sedan med förkylning, ögoninflammation och förkylning igen.

Jag började med en förkylning som satte sig på stämbanden och nu har jag fått min andra förkylning.

Fredrik han blev bara förkyld.

Sen varvar vi om vartannat med feber.

Huga.

Sen har Albin fått en ny frisyr! Bilder kommer sedan... :)

hej hopp!

Kategori: Allmänt

Imorse när Fredrik kom hem från jobbet kom vi på att vi skulle åka på badhuset. Sååå sköönt!
Skönt att få plaska lite i vattnet och skönt att komma hemifrån en stund. Och det tycker nog även Albin.
Han börjar nog va less på att va hemma och inne så mycket, med tanke på att de senaste sjuklingsdagarna i stort sett enbart spenderats inomhus. Pjuh...

Nu är det slut på min långledighet och de tre dagveckorna börjar. Känns skönt!

Freeeedaaag!

Kategori: Allmänt

Myspys, typ.
Jag är sjuk MEN på bättringsvägen. Snart är nog rösten tillbaka!  Har nog tänkt lena rösten med ett glas vin ikväll. :)
Albin har feber för andra dagen i rad. Även fast vi proppat han med full med Alvedon och Ipren har han legat stadigt på 38-39 grader. Nu är vi lite lur på om han fått höstblåsor... Han i stort sett vägrar äta (förutom välling) och han har börjat få prickar på både fötter och händer. Får se imorgon hur det ser ut.
Fredrik då? Jodå, han håller sig stadigt frisk som vanligt.

Igår fick Albin äntligen göra sig en tavla!

Resultat


Riktigt tjusig må jag säga! Och jag är inte alls partisk...

Förresten så lyxade jag till med att gå till en frissa här i stan idag och det var nog på riktigt sista gången.
Hädanefter åker vi till hudik så jag får klippa mig hos svägerskan Mana! :)

Fingerfärg och förkylning

Kategori: Allmänt

Hujedamej... De sista två nätterna jag jobbat har jag under tiden blivit förkyld. Trodde att det skulle bli ett hell att jobba natt då men det gick över förväntan! Nu när jag vakat av idag har jag istället i stort sett ingen röst kvar och överjävligt ont i halsen. Nåväl, det blir väl bättre snart!

Helgen som var åkte på bussresa till Ikea/Birsta. Helt underbart!
Skönt att komma iväg en sväng med spenderarbyxorna på. :)
Köpte bl a fingerfärg till Albin så att han ska få göra två små tavlor. Han fick pröva fingerfärgen häromdagen på vanligt papper och det gick ju sådär... Han ville inte alls kladda med fingrarna. När han fick en pensel gick det mycket bättre att kladda och det kom färg både här och där.

 





Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Sådärja.
Nu har jag vakat av från två arbetsnätter och jag vet inte om jag känner mig mer död än levande... Trötthet är inte att leka med. Men det är då riktigt myspys att jobba natt må jag säga! :)

Nu ska jag snart åka och handla en snabbis, sen hämta energimannen på dagis. Efter det åker vi direkt till mamma och huserar. Albin ska sova där inatt då jag och Fredrik åker mot Ikea TIDIGT imorgon bitti. 06.30 ska vi sitta redo på bussen!

Hoppas ni får en trevlig helg!