VonWalter

Vår vardag

Sommar, sommar, sommar....

Kategori: Allmänt

Midsommar firade Albin och Fredrik tillsammans med Albins mormor och Tommy i Klabböle. Själv så jobbade jag. Men direkt efter jobbet åkte jag till mor och åt massor av jordgubbar och melon! :)

I helgen har vi besök av Albins faster och kusin. Alltid trevligt med besök!
För tillfället är dem ute och letar igenom stadens affärer så jag passar på att lägga ut lite bilder under tiden som Albin sover. :)






Midsommarfirande i klabböle. Albin gick på egna äventyr!




Åhhhheeeeej!!

Tisdag

Kategori: Allmänt

Vilken lång dag!
Nästan en överbelagd avdelning men så lite att göra. Lustigt.

Nästan hela dagen har jag försökt pussla till det så att jag eventuellt kan få en kort ledighet nästa vecka. Det verkar mer eller mindre omöjligt, men jag ska göra nya försök imorgon.

Igår efter middagen satte vi oss på cyklarna och tog oss nydala runt. Vi stannade för ett depåstopp på tomtebos äventyrslekpark och Albin njöt för fulla muggar.





 




Om det inte hade varit för Ghost Whisperer så hade det få bli en supertidig kväll (igen), men det måste man ju bara se! :)

Tjarå!

Update

Kategori: Allmänt

Jag hade först tänkt mig ett längre inlägg men det orkar vi inte med ikväll. Men en liten update ska man väl ändå orka plita ner.

~ Inskolningen är nu avklarad. Imorgon börjar the real deal...

~ I fredagskväll blev det en sent påtänkt utgång för mig. Det var sååå trevligt! Tre öl och massor av skratt senare åkte jag hem nöjd.

~ Lördagskvällen spenderades hos min bror med familj. Helgrillad karré smakade smaskens och avrundades med god glass au four.

~ 1-års kalas! Grannpojken Theodor hade födelsedagskalas!

~ Ikväll tog vi oss till O´learys för att äta middag. UTAN Albin. Helt otroligt skönt att bara kunna sitta och njuta av sin egen mat i lugn och ro...



Med det säger vi godnatt! :)

Svärmorstunga

Kategori: Allmänt

Svärmorstungan har jag haft i många herrans år och trott att den alltid ska se ut så som den alltid gjort.
Härom veckan var jag så duktig att jag delade på den och bytte jord. I den ena krukan så dröjde det inte länge innan det började växa "något annat" i mitten av stjälkarna.

Det visade sig att det kan blomma och det gjorde den så vackert imorse.



Man lär sig något nytt varje dag! :)

Ja...

Kategori: Allmänt

...jobbar jag inte på lassa så jobbar jag inom kommunen. Det blev ett 7-timmars pass igår och ett 4-timmars pass idag.

Ja, jag vet att det är självvalt men det är drygt lik förbannat. ;)

Har egentligen en ledig dag imorgon men då är det en informationsträff på NUS som jag måste på. Läkarna ska bl. a informera nya vikarier om olika cancersjukdomar och behandlingsmetoder. Ska bli intressant.

Nu har jag en bara vecka kvar på inskolningen sen börjar allvaret.
Då ska jag tydligen förstå hur bl a infusionspumpar och sondpumpar funkar. Sond verkar det som att jag ska kunna sätta på små barn och omläggningar sköts av oss uskor. Hej och hå.
En liten droppe i havet men det är huuur mycket som helst som ska präntas in i denna lilla oanvända hjärna. Det "lilla" inskolningshäftet på ca 60 sidor som jag fått, har jag nu läst två gånger och det är mycket kvar som jag inte förstår. Plugga, plugga, plugga! :)

Och min lilla goskit här hemma då! Guuuud vad jag saknar honom om dagarna! (Albin alltså...) ;)
Jag vill bara gosa med goskiten när jag är hemma och ibland skulle jag nog kunna äta upp honom för att han är så go´! Min plutt.


Såhär kan man också äta om man känner för det!

Hemmadag

Kategori: Allmänt

Idag fick det bli en hemmadag med familjen. Det var meningen att jag skulle jobba kväll, men eftersom att jag mådde så pass illa igår ville avd.chefen inte ha mig där idag. Jag förstår henne. Men jag klagar dock inte! Strålande sol och fullspäckad familjedag!

Det har hunnits med en förmiddag i lekparken, städning av hemmet, cykelreparation, studentfirande, middag med grannar och en sväng ned på stan till tivolit med samma grannfolk.

Jag och Albin åkte lilla pariserhjulet och han var som i lågor! Han ville nog allra mest stå och hänga över kanten för att titta på alla människor. Men jag som var livrädd försökte hålla honom så nära mig som möjligt...
Tror ni det funkade?

Icket.

Han blev förbannad.
Men till slut fick jag honom att sitta ner i varje fall. Han verkade glad och jag ännu gladare.


Glad


Inte glad

Även jag och grannfrugan fick oss en tur i en karusell! Såååå kuuul! :) Kände mig nästan som fjorton igen, men jäklar va kul det va! Det blev inget foto på den turen och det är nog lika bra.

Som vanligt på tivoli så måste man ju dra i snöre och testa på gripklon.
Detta lyckades Albin dra hem! :)

2010-06-09

Kategori: Allmänt

Idag for jag hem tidigare från jobbet. Blev grymt illamående - som vägrade släppa. Känns dumt att vara runt cancersjuka barn om det skulle visa sig vara magsjuka...
Nu, flera timmar senare, mår jag fortfarande illa. Men skulle det va magsjuka så borde jag redan ha kastat upp. Hm. Säkert nå skit från den "fräscha" lekparken.

Under tiden som jag låg i soffan och tyckte synd om mig själv åkte grabbarna grus till Cirkusen som är i stan. Inte för att gå på cirkus, utan för att titta på alla stora djur!



  

Söndag

Kategori: Allmänt

En dag ledigt sen är det en måndag till fredag igen som gäller!

Albin och Fredrik verkar ha det helt underbart hemma om dagarna och jag måste faktiskt säga att jag saknar det lite. Att vara hemma med Albin alltså. Guuud vad jag saknar honom om dagarna!

De senaste dagarna jag jobbat har vi mest bara städat, städat och städat. Och bäddat sängar. Så det är något jag nu kan i sömnen tror jag. ;)

Imorgon ska Albin och Fredrik cykla ner till Albins blivande dagis och hälsa på. Hoppas det blir en hit!
Och på onsdag väntar 1,5 års kontroll och vaccination för Albin på BVC. Hoppas han slipper febern denna gång.

Nu blir det en cykeltur till Ica för lite handling.

Tjarå!

Fredrik 29 bast

Kategori: Allmänt



Jag tycker faktiskt att jag lyckades ganska bra med den mjölkfria princesstårtan!
God var den också! :)

Tre arbetsdagar

Kategori: Allmänt

Då var det tre första dagarna på NUS och Barn3 avklarade!

Det är ett virrvarr i huvudet och snurrar mest när det är dags att sova. Igårkväll när jag skulle sova gick jag igenom var alla saker är i bamseförrådet. ;)
Det är verkligen som en helt annan värld man kommit till. För det första - vita arbetskläder som skall bytas efter varje arbetspass. Det fick vi inte ens göra på sjukhuspraktiken. Då tror jag att det var ett plagg/vecka.
Handhygien som jag alltid tyckt att jag varit så duktig på... Jo, kyss mig långsamt Karlsson. Jag är KASS i jämförelse på hur noga det är på avdelning Qa22. Jag tvättar och spritar händerna ungefär sjuhundranittioåtta gånger per dag. Jag lovar, det är ingen överdrift.

Jag har fått träffa både små och stora barn som är svårt sjuka i cancer. Första gången jag träffade ett av dessa barn som tidigare genomgått cytostatika behandling visste jag inte riktigt vart jag skulle titta.
Första gången jag träffade ett barn utan hår. Jag blev nog lite ställd.

Men av någon lustig anledning kommer man man fort "in i det". Man tänker inte på att det är sjuka barn. -Dem är patienter-.

Nog om det.

Imorgon har jag min första lediga dag och Fredrik fyller 29 år. Han ska passa på att jobba och jag vet inte om jag och Albin antingen åker på ÖF eller om vi tar oss till 4H-gården för att titta på djur. Vädret får avgöra.
Sen ska jag ju faktiskt göra en mjölkfri gräddtårta för första gången. Hejja!