VonWalter

Vår vardag

Egoist? javisst!

Kategori: Allmänt

Ikväll/natt jobbar min käre sambo så då ringde jag hit min mamma och Tommy. Dom fick underhålla Albin så jag kunde slinga mitt hår. För jag har blivit gråhårig. Gråhårig.
Kan ni fatta.

G R Å H Å R I G!!

Jag är tamejsjuttsingen bara 25 år!
 Nåväl. Lika bra att göra det bästa av det när man ändå sitter i skiten.
Under tiden jag slingade håret kom jag underfund med hur långt hår jag har! När blev det såhär långt?
Jag tänkte dela med mig av mitt nyslingade långa hår i form av bilder. Och det här med att ta "ego-bilder" är inte direkt min starka sida.

Ehm. ja... Ni märker väl...

     

Och det här var dom fyra bästa korten. Hm.

Syns det ens att håret är slingat?

Hemstickat

Kategori: Allmänt

Idag fick Albin ett stort paket från farmor! I det paketet fanns det en hemstickad kofta och hemstickade mössor. UNDERBART! :)







Husmor hela dagen lång

Kategori: Allmänt

Jag har mina dagar då jag verkligen är i mitt essä. Hela dagen igår höll jag igång. Man kan nästan tro att jag är en husmor. :)
Det börjar med att nästan så fort jag vaknar, börjar jag att laga mat. Fortsätter morgonen med bakning och städning. Sen drar jag fram symaskinen i hopp om att sy något till till Albin. (Det blev en mössa)
Denna morgon börjades med att jag bakade scones 7.30 på morgonen.
Tänk om man alltid kunde vara såhär produktiv!





Och mössan ska aav!


 

Veckan och helgen som varit

Kategori: Allmänt

Den här veckan som varit har Albin Tyckt om att sova. Vi har tyckt att han varit riktigt riktigt grinig på eftermiddagarna, så istället för att stå ut med detta ända fram till kl 19 då han lagt sig för natten, har vi istället gjort så att han fått sova ett extrasväng vid ca 16. Denna extra sovstund har gjort att han sover ca 3-3.5 timme extra/natt.
Så som det ser ut nu (och har gjort i veckan) somnar han vid 20 och sover ända fram till kl 8.30. Nonstop. Underbart! Fast lustigt nog är det nästan jobbigt att sova så länge när man inte är van det. Nu känns det som att man går runt med bomull i skallen hela dagarna. Men vad gör det!

Och snön har fallit (och försvunnit) i veckan! Me like!
ja. Alltså att den fallit.

I fredags fick vi besök av söta Sickan. Han var nog tröttare än tröttast men full fart var det ändå. Han passade på att visa Albin hur man ställer sig upp mot vardagsrumsbordet och hur man klappar händer. Att klappa händer är nog Albins nya favoritsysselsättning. :-)

På fredagkväll hade vi barnvakt för första gången. Även om det bara handlade om några få timmar så blir man lite nervig. Första gången är alltid första gången. Men det gick hur bra som helst! Han sov så gott när vi kom hem. :-) Under tiden vi hade barnvakt passade vi på att gå och spela bowling. Och vem tror ni vann? JAG! (Givetvis) Två omgångar av tre kammade jag hem! :-)



Söta Sickan och Albin


Tråkigt nog tar man bara två kort och glömmer sedan att kameran finns...

Here we go again...

Kategori: Allmänt

Ännu en film, men jag kan inte låta bli.

Mina två dansante (stavning?) män.



:-)

Här ska det tävlas!

Kategori: Allmänt

Vem vill inte vinna en sådan här underbar mössa?



Vill ni också tävla gör ni det HÄR.

Tjjuuusdäjj

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på möte med rekryteringsenheten. Hon jag pratade med där sa något som var guld i mina öron, - "Vi behöver folk." Jag är folk! Hallå, Undersköterska t o m! Jag hoppashoppashoppas på ett samtal som ger mig ett jobb snart! Jag kan väl få ett timvik åtminstone?

Inatt jobbar Fredrik.... Drygt... Men då få jag i och för sig ha honom hemma i två dagar vilket är mycket skönt.

Näe, nu ska jag gå och mumsa på bullarna som grannen kom över med!

Tjing!

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit full rulle! Fredrik kom hem från jobbet vid halvtio imorse. Vi gjorde oss iordning direkt för att åka till broders jobb för att titta på(?) när han skulle slakta en älgkalv, hjälpa till med brödbakning och uppvakta lilla Otto som fyllt två år.
Älgkalven var väl inte sådär supermysig så jag höll mig till brödbakningen. Totalt 50 limpor(!!) bakade vi. Tur man har en bror som kan och som bara blandar i lite ditt och datt och vips så blev det ett supergott bröd. Jag och Alma 5 år stod för utkavlingen?, rullningen?, knådningen? (eller vad man nu kallar det?).

I eftermiddags skulle Fredrik visa mig hur man gör fotbollsnickar. Eller om det var tacklingar, men det är väl sak samma...? Nåväl. Albin måste nog ha tyckt att det såg väldigt roligt ut för han brast ut i gapskratt. Vi skyndade oss att hämta kameran för att filma, så det ni hör i bakgrunden är nog jag som hoppar och skrattar. :-)


Lördag

Kategori: Allmänt

Idag fick jag besök. Finbesök minsann!
Jessica och Maia kom förbi för att säga hej. :-)


Idag har vi varit och letat present åt lille Otto som har fyllt två år och vi har även letat en riktig vintermössa åt Albin. En present hittade vi inte, men vi vet vad vi ska ha så den inhandlas imorgon. Och sen var det mössan... Vi hittade en som var så fin, läcker, matchande - allt!. Den kostade för bövelen 200 svenska riksdaler! Hutlöst. Det får bli en omatchande billig istället.

Albin är nu en frustrerad liten pojk. Han är arg. Mycket arg, och han låter oss få veta. Han har inte riktigt kommit på hur man ställer sig upp på enklast sätt. Mot vissa saker som t ex soffan i gästrummet är inga problem men vardagsrumsbordet är ingen hit. Jobbigt jobbigt.



Titta in i kameran!
(Visst ser ni så matchande dom är!)
:-)

Det finns inget dåligt väder, bara

Kategori: Allmänt

0-74f56a079246ded8c514dc45708c7110.png

Kolla varifrån!

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

BLOGGTORKA!

Kategori: Allmänt

Precis som rubriken säger. Bloggtorka.

Äh.
Ni får en bild på Kusin Max och Albin 1 månad istället. :-)




Sötnosarna

Klätterapan Albin

Kategori: Allmänt

Tunneldagen igen. Haha.

Klockan är mycket och jag har precis fått i mig middag. Det har bakats för fulla muggar och lagats barnmat för någon vecka framåt så min mat glöms lätt bort. Dumt. Men nu har jag i alla fall en massa fika tills imorgon. För imorgon är det Tupperware här hemma!

~~~~~~~~

Annars så har vi fått en liten klätterapa här hemma. Sen han lärde sig att ställa sig upp är det de enda han vill/ska göra. Ibland går det bra, ibland går det mindre bra.

~~~~~~~~

Igår var vi hos veterinären med Torsten. Ingen sten i blåsan tack å lov, men det måste ha varit en kraftig blåskatarr han haft för vi fick med oss medicin för nästan en månad.

Hejs!

Det här med amning...

Kategori: Allmänt

För mig funkade amningen bra. Den första månade. Sen började strul med sår, svamp och ännu mer sår. Jag tyckte inte alls att det var en mysig grej som alla talade om, utan jag såg det mer som en nödvändighet för Albin. Att han skulle må bra. Att han inte skulle få allergier osv.

Såhär i efterhand så förstår jag inte hur jag kunde "stå ut" i mer än fem månader och nästintill våndas inför varje amningstillfälle. Tack och lov så vet jag bättre nu.

HÄR kan ni läsa en väldigt intressant artikel.

Vinterboning

Kategori: Allmänt

Vi har bott här i snart fyra år och varje vinter säger jag att jag ska göra vinterfint med ljung på bron. Det har aldrig hänt. Kommer alltid på någon ursäkt eller dålig bortförklaring.

Men nu. NU har det hänt! Jag tog t o m lite grankvistar och pimpade upp ljungen lite.


Riktigt fint om jag själv få säga. :-)

Nätterna här hemma har blivit L O V E L Y! Förutom att Albin är förkyld och blir så snortäppt att han vaknar. :-( Men, nu verkar det vara på tillbakavägen så det är skönt! Tror att en del av snoret kommer från tänderna också. Han har nu fått alla de fyra första tänderna i överkäken. En tand kvar i nederkäken så har han alla första åtta tänder.

Lilla Torreborre (katten) är en liten sjukling igen. Han går på en till antibiotikakur och nästa vecka ska han röntgas för att se om han fått en till njursten. :-(

Den vackraste

Kategori: Allmänt

Har egentligen inget att berätta. Istället får ni en bild på den vackraste.

Upp och stå!

Kategori: Allmänt

Första försöket


Andra försöket


Tredje gången gillt!

Hlr-kurs

Kategori: Allmänt

Idag har jag alltså varit på hjärt och lungräddningskurs. Heeela dagen lång, och tror ni min son hade saknat mig när jag kom hem? Icket! Han noterade inte ens att jag kommit hem. :-(

Dagen har varit SÅ BRA! Roligast var nog när vi skulle iscensätta olyckor. :-) Haha... så kul! Nuu är hjärnförrådet fullt med en massa bra information!
Tummen upp till Lotta som hade fixat med fika/lunch till oss alla!

Nu minsann är det KÖRSLAGET!!

Frajjdäjj!

Kategori: Allmänt

Idag har jag verkligen inte gjort någonting. Så förbannat tråkigt. Eller vänta, jag bytte ju plats på skötbordsunderlägget.

Lagom tills att Fredrik slutade jag jobbet knatade jag och Albin ner och sa hej hej till hans arbetskamrater, sen åkte vi vidare till moder min. Hon bjöd, som vanligt,  på supergod mat! När vi är där passar Albin på att NÄSTAN sätta sig upp själv. Det handlade om millimetrar innan han satt på rumpen, men det blev framstupa på snoken istället. :-/
Han börjar bli busig den här lilla killen. Nu när han börjar ta sig fram hittar han en massa saker han inte få ha. Som t ex en grenkontakt. När han närmar sig den säger man "ajaj" och han blir som eld och lågor och ålar/kravlar ÄNNU fortare för att få tag på den där intressanta saken! Vanligtvis när man säger "ajaj" brukar han förstå att han gör något han inte får göra och börjar stortjuta.

Imorgon blir det HLR-kurs hela dagen lång för mig. Så då får Albin och Fredrik mysa på bäst dom vill! :-)

Tupperware!

Kategori: Allmänt

På Torsdag den 15/10 kl. 18.30 är det Tupperwareparty här på Björnvägen!

Alla som vill komma får komma. Säg bara till först! :-)