VonWalter

Vår vardag

Halleluja!!

Kategori: Allmänt

Jag har hittat mitt klädesmekka.
H&M!! jag vet inte varför, men jag har alltid totalratat H&M pga av att jag trott att de inte haft kläder för en lång tjockis som jag. Men det har dom! UNDERBART!
Så nu har jag ett par nyinköpta byxor som sitter bra i midjan. Och hör å häpna: DE PASSAR I LÄNGDEN!
Så när den vackra dagen kommer (Dvs när man får mycket pengar) ska jag tokshoppa! Helt klart! H&M it is!

Idag har vi haft mamma och Tommy här på middag. Det fick bli en liten blandning idag. Det blev tre "olika sorters" lax. En bit med hemmagjord pesto, en bit med fetaoströra och en bit med provencalsk senap. Götta. Och givetvis pressad potatis till. :-)
Jag fick även lite gula kantareller. Måste lära mig äta. Måste!



Idag blir vår trötta lilla fis hela åtta månader! Helt sjuukt hur fort tiden går!!

Fredag

Kategori: Allmänt

Nu är det Fredag igen och jag har köpt den största chokladkakan man kan tänka sig! 70% mörk choklad med apelsinfyllning.... Kan det bli bättre?
Så nu sitter jag i drömmarnas värld (Med munnen full av choklad) och tittar på hemnet... Jag hittar hus efter hus som jag vill ha. Men man kanske skulle haft ett jobb först? Hm...

Lillpojken blir bara tröttare och tröttare på kvällarna. Nu får man nästan kämpa om man vill ha honom vaken till 20. Ikväll somnade han redan 19.15 och det var nog första gången! (Han har från början somnat ungefär vid 21-22) Vi får se om det blir en tidig morgon imorgon helt enkelt!

Jag var ner till förrådet häromveckan. Snacka om nostalgi!! Kikade lite i gamla skolkataloger och skolböcker. Jag hittade jättemånga (ca 20) kort som min allra käraste Ida tog på mig när jag tog studenten. Sååå fina! Så jag tog med mig upp ett kort där jag inte hade någon studentmössa på mig, ramade in och ställde på Fredriks nattduksbord! :-) Haha, stackarn. Ligger han på höger sida ser han mig och vänder han på sig ser han mig oxå. Nu vet jag att han alltid har underbara drömmar. Jag menar, vad kan han annars ha när det sista han ser är jag? ;-)

HALLON!!!

Kategori: Allmänt

Hallon is da shit!

Ikväll har jag och min mamma brottats med en massa brännässlor samtidigt som vi försökt plocka hallon. Dom var så små små, men ack så gott! :-)
Precis innan vi for kände vi hur det började duggregna och vi hann precis sätta oss i bilen så började det tokregna! Tur tur!

Förkylningen börjar avta både för mig och Albin vilket jag tycker är wunderbar! Däremot har pappan i familjen blivit förkyld... Men han är nog frisk imorgon ska ni se! :-)


Gott gott gott!
(Observera gästen i den vita hinken)

Jag känner så glad. Så lycklig. Livet är bäst! :-)

Ännu en helg...

Kategori: Allmänt

...som går alldeles för fort!

Man tycker att man inte gör något speciellt men tiden rinner förbi fortare än man anar. Fredag och lördag gjorde vi nog....  just ingenting. Men idag har vi varit på dop! Lilla söta Engla döptes och jag må då säga att hon skötte sig exemplariskt! Hon var nog mest nyfiken på varför alla tittade på henne. :-)

Direkt efter dopet skyndade vi oss till Barnens Hus och inhandlade en ny Bilbarnstol till Albin. Så nu sitter han kungligt må ni tro! :-) En Britax Hi-way fick det bli och den passade alldeles ypperligt i bilen!

Sen har vi lyckats bli förkylda här i familjen. Eller ja.... Inte Fredrik då. Han bli tamejtusingen aldirg sjuk. Irriterande. Han kan va förkyld i 2 dagar, sen smittar han mig så jag bli sängliggandes en vecka. Tacksamt.
Men nu är det då både jag och Albin som snoret rinner på. Så näsdroppar till oss båda står på prioriteringslistan imorgon!!



Än så länge tar han sig bara runt runt och runt. :-)


Imorgon är det måndag. Igen. Ska nog allt ta mig i kragen och ringa rekryteringsenheten. Ojäh... Måste ha ett extrajobb.

Sömn, barn 3 och boel

Kategori: Allmänt

Ni vet inlägget jag skrev tidigare om att Albin sovit bra? Ja, det var dom två nätterna det. Någon vecka innan och nu nätterna efter har han sovit ganska oroligt. Han gnäller och bökar. Vaknar om vartannat. Så det har blivit ganska lite sömn för föräldrarna här hemma. Jag lyckades somna en timme igår och den timmen gjorde mirakel. Kände mig som en ny människa! Man är ju dum nog att inte vila varje gång han vilar....


I tisdags var vi en sväng upp på Barn 3 för Albins återkoll. När han blev sjuk i början av året visade det sig att han hade låga värden av någon typ av vita blodkroppar. (Neutrofiler!?) I våras kollade dem värden igen och det var fortfarande lågt. Så nu denna gång fick vi även träffa en läkare som ville se vem Albin var och hon passade på med en snabb undersökning. Han hade fortfarande lite låga värden men ändå fullt acceptabla, så läkaren ansåg att Albin var färdigutredd! Tack och lov!!


Idag hade vi Bvc-damen på besök! det var Boel-testet som stod på agendan och Albin skötte sig givetvis galant! Inget fel på hörseln där inte! :-)


Imorgon väntar lunch med damerna så det ska bli riktigt trevligt!! :-)

En framtida sångare måntro?

Kategori: Allmänt

Nu är det så att min käre son har kommit på att man kan använda sin röst. Han har alltid varit en pratglad liten pojk, men nu har han även kommit på att man kan skrika. Och då menar jag verkligen skrika. Han skriker så att han t o m blir lite rädder...
Här kommer lite smakprov...



En till...


Och den sista...


Sötnöten!

Umebo... Eller hur var det nu?

Kategori: Allmänt

Fredrik har bott i Umeå i snart 10 år. (Åtta år för att vara mer exakt.) Och för att försöka smälta in mer i den norrlänska tillvaron har han idag tränat på de svåruttalade Sch-ljuden. Så orden som kommit ur hans mun idag, och jag menar HELA dagen, är:

Sccchhysst
Sccchhynda
Scchhööönt
Sccchhhunga
Scchheeema

Tilläggas kan göra att han inte ett dugg låter "norrlänsk". Det låter mer som...ja... något annat.

Tur att han är söt i alla fall! :-)

Söndag

Kategori: Allmänt

Då var denna helg slut igen... Men F har jobbat heeeela helgen lång så det ska bli skönt att ha honom hemma imorgon! :-)

Vet inte vad det är men jag känner mig helt off. Vädret kanske....? För det är ju inte så upplyftande må jag säga...

Hur som haver.
Vi verkar ha fått världens bästa nattpojke i alla fall! :-)
Vågar nästan inte riktigt ropa hej än, men de sensate två nätterna har han sovit från 19.30-20 ända fram till kl 06. Då får han sig en slurk välling och somnar sedan om till kl 7.30 ungefärligen. Lovely!
(Slår vad om att han kommer att sova riktigt kasst inatt bara för att jag skrev detta nu.... Ta i trä!!)

Igår var Jessica och Maia här. Riktigt trevligt må jag säga. Som alltid! Får se till att det inte dröjer så länge mellan gångerna bara! Att man alltid ska ha så mycket att göra! Förstår inte det.

Den goaste av dem alla!

Kategori: Allmänt

Är han inte den sötaste lilla skitungen som finns? :-)




Imorgon ska vi få besök av Jessica och Maia. Det blir buskul tycker vi! :-)

Rubriklös

Kategori: Allmänt

Till dig:

Ibland kan jag känna mig arg, irriterad, frustrerad, ledsen, förbannad. Allt grundat på en och samma sak. Allt grundat på en och samma person. Hur man kan göra vissa saker och sedan försöka hemlighålla det när det är så genomskinligt?
Jag vill egentligen bara strunta i det och gå vidare, men det bara maler. Och maler....
Förtroendet är nere på noll.

~~~~~~

Värsta deppinlägget. Jag vet. Men det känns som att jag når denna person bäst ifall jag skriver såhär.
Så därför gör jag det.

Bilder från en perfekt dag!

Kategori: Allmänt

Idag åkte vi ut med farsgubben och hans båt. Vi stannade på ett ställe som heter bredskär och det var HELT UNDERBART!


Albin hade det gott i sovruffen på väg dit. Han sov hela vägen!


Den omtalade båten


Vi lyckades fixa till en skuggig plats till sonens lycka!


Till Albins STORA förtjusning skulle han få bada. Fredrik skulle vara snäll nog att bada med honom och precis när Fredrik sätter sig ner får han världens kramp i ena vaden... Kanske syns på bilden? :-)

Hårlös?

Kategori: Allmänt

Det är med stor sorg som jag meddelar att vi klippt av Albins första "lock". Det har varit på tapeten länge men jag har verkligen försökt att dra på det så länge som gått, men idag var det dags. (Kände att det kanske var en bra idé då Albin mest bara blinkade hela tiden pga av håret i hans ögon)



Men nu är det ju såhär att varken jag eller Fredrik har talang för att klippa. Så ni kan ju ana hur det ser ut...hm... Stackars pojk. Jag hoppas att Faster Mana vågar på sig en utmaning nästa gång vi ses? :-)
(Till mitt försvar så var det inte det lättaste när man har en son som inte kan sluta röra på sig!)

Denna dag hade vi tänkt ut och röra på oss ganska tidigt. Men tjopp som var det lunch och Albin skulle äta och Hokus Pokus så sov sonen. Det var nog inte förrän klockan var närmare 15 som vi tog oss ut. Vi åkte faktiskt en sväng till Klabböle energicentrum! Vi gick runt och kikade lite grann och när Albin skulle få sig lite välling tänkte vi själva passa på att få oss varsin välförtjänt Coca-Cola. Trodde vi. Eller ja. En Cola fick vi. "Ja... Nu har den inte hunnit bli riktigt kall." Den var fortfarande väääldigt rumstempererad. Och den kostade för bövelen 23 kronor! FÖR 33 CL!
Galet dyrt! Och jag hade faktiskt kunna ta att den var rumstempad om det vore så att de verkligen hade mycket att göra och inte hunnit stoppa in fler i kylen. Men det kanske tar på krafterna att sitta fyra personal på uteserveringen och sola!?

Jag, surtant? Javisst!

Jag vill tacka min superduperfina vän som är såååå snäll!! Har jag tur så kommer jag att ha ett extrajobb i höst!

Draculapojken

Kategori: Allmänt

Nu får vi säga grattis Åsa till lilla Tyra!! :-)

Gällande grind så är det ingen fara på taket! Vi har nu en provisorisk grind i form av det lilla bordet som stått i gästrummet. Passar alldeles perfekt i trappen, ruckas inte en centimeter! :-)
Vi var häromdagen och tittade på en riktigt grind. Vilken djungel!! Ska man ha en sån, eller en sån, eller den där? Puh... Personalen var snäll nog att meddela att det kommer en priskampanj på grindar inom kort så vi avvaktar med det köpet ett tag. Bordet får duga ett tag till.

Nu har det gått någon vecka med ohållbara matsituationer här hemma. Det spottas och fräses. Och spottas lite till! Men de senaste dagarna har Albin faktiskt ätit utan att spotta! Vilken lycka! Han sover även halvoroligt på nätterna och nu har vi fått vår förklaring på det hela. -En tand som kommit upp i nederkäken, en till bredvid är på gång, och två tänder uppe som börjar leta sig ut. Tänderna i överkäken är dock inte tänderna som är "längst fram", utan det är dom på sidorna. Så när de kommer ut blir han vår lilla draculapojke! :-)

Ikväll jobbar Fredrik natt. Vilket jag hatar!! Men jag får väl se det positiva med det hela, han är ju hemma heeela dagen imorgon! :-)

Blåbär och gåstol

Kategori: Allmänt

Helt otroligt så varmt och skönt det är idaaaag! :-) Mamsingen och jag hade tänkt att gå i blåbärsskogen idag efter lunch, men det skippas då vi har så fint väder! Vi får bli ikväll som vi intar skogen med dess blåa guld! :-)

Vi har fått låna (eller fått??) en gåstol av mammas grannar. Nu har Albin lärt sig att behärska denna makkapär så nu åker han dit han vill. Gärna fram till tv:n och kladda och putta till box, dvd m.m, han tar tag i duken och drar till sig det som är på, fram till gungfåret och drar loss stora tuvor med ull, grejar med pappas playstation...  Dags att börja barnsäkra kanske...

Den första lilla tanden börjar även att visa sig i underkäken. Som tur är har vi inte märkt av mer gnäll och grin. (Om det inte räknas det som var för ca 2 veckor sen vill säga...) Han är vår lilla solstråle! :-) Förutom vid matningssituationer dårå... ;-)

Nu ska vi slänga i oss en snabb lunch och sedan ut och njuta av den sista(?) värmen!




Se på fan... Just när jag skrivit detta kommer det regn. Uselt....

Snart är sommaren slut...

Kategori: Allmänt

Positivt va? Sååå tragiskt...
På måndag har Fredrik sin sista semesterdag innan allvaret börjar igen. Så då blir man allena på dagarna igen...mindre roligt... Nu har ju faktiskt NOLIA kommit igång igen så det kan nog hända att det blir ett sådan besök på måndag! :-)

Sen har vi ju faktiskt varit och mätt Albin! Han väger nu 9190 gram och är 70-71 cm lång. Längden lyckas jag aldrig få till själv. När vi mätt tidigare har det varit fel på hela 3 cm! Men någonstans mellan 70 och 71 cm är han i varje fall.

Idag väntar en dag ute i kläppsjön! Jag hoppas att vädret visar sig från sin fina sidan och bjuder på en MASSA sol!


Åsa, nu tror jag nog allt att du får säga till bebis att komma ut! Tycker det är dags nu! :-)