VonWalter

Vår vardag

Sådan far - sådan son

Kategori: Allmänt

Vad är det man säger? Äpplet faller inte långt ifrån trädet?
Redan nu märker man att Albin tar efter sin far. Och nu pratar vi nattliga äventyr(!?) Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men min käre sambo har vissa nätter väldigt fullt upp. Det ska gnisslas tänder, snarkas och pratas.
Inatt var ingen undantag.
Först började gnisslet som övergick till smaskande. Efter några tillsägningar från mig (läs: knuffar från mig), hör jag högt och ljudligt. "Förbannade jävla OS!". Sen kom smaskandet tillbaka.

Ungefär en timme senare börjar Albin prata i sömnen! "Aaaahh...mmm...huujjj".

Undra om de drömde samma sak? :)

den olidliga väntan...

Kategori: Allmänt

Något av de värsta saker man kan göra måste va att gå på arbetsintervju. Eller nej... Det är väntan efteråt som är det värsta. Tiden innan telefonsamtalet.

I ärlighetens namn tror jag inte att jag får detta jobb. Jag hoppas, men det är en annan sak.
Jag tycker att intervjun tog alldeles för kort tid och när jag hade gått däirfrån kommer man på en massa olika saker man hade velat berätta/fråga om.

Nåväl. Jag får jobbet om det är meningen.

Denne uke

Kategori: Allmänt

Måndag: Stadstur med Mariah
Och jag hittade mig en tunika. Perfekt till Klassåterträffen!

Tisdag: Möte med en enhetschef för ett gruppboende
Ska börja timvika på ett gruppboende. Inskolning nästa vecka!

Onsdag: Läkartid!
Har äntligen fått tummen ur och ska kolla upp vad som spökar i min rygg/svank/höft/bäcken(?). Känns som en blandning mellan foglossning, ischias, kotfel och fan å hans moster..

Torsdag: Anställningsintervju!!
Helt otroligt att JAG ska på intervju. Känns bra! Jag hoppashoppashoppas! Nu jäklar hoppas jag att ni håller tummarna! :)

Fredag: Playdate med L och S
Nu ska det väl för tusan bli av! Bristen på sömn, möten osv har gjort att det ej blivit av. Men nu. :)





Sötfisen för ett år sedan på barn 2

Näsblod, fest och snark...

Kategori: Allmänt

Kul att kunna starta en debatt. Hårsnodd på pojkar eller ej... ;)
Vill Albin ha nagellack kommer han att få ha det också. ;)

Nåväl. Ikväll har lillstackarn trillat på näsan inte bara en gång utan två. Och båda gångerna blödde han en massa näsblod. Som tur var gick det snabbt över och det onda var som bortblåst. Albin blir nog ibland lite för speedad. Han sätter igång och börjar småspringa samtidigt som han slarvar vilket gör att han mest snubblar på sina egna fötter. Inte lätt att lära sig alla gånger!

I fredags hade våra grannar som sagt världens hejbalubafest under oss. Jag och F jobbade så mamma och Tommy var barnvakt. När jag kom hem var det ett sjuhelvettes liv här! F hade redan sagt till dem en gång. Nu gick jag ner och sa till men tror ni det hjälpte? Strax före midnatt ringde jag polisens icke akuta nummer och pratade med dem så de skickade hit ett vaktbolag. Det hjälpte ungefär en timme. Vi 01 började grannarna om och denna gång ännu högre!
Då hörde jag hur en annan granne blev galen och började banka på väggen tills hon gav upp och gick in till dem istället. Efter en halvtimme blev det tyst.

Sen vaknade Albin 5.30.

Så min nattsömn mellan 01.30 - 05.30 gör att sängen känns som ett hett ämne just nu.

Vi säger så.
Godnatt.

Hrm...

Kategori: Allmänt

Vi har fått nya grannar under oss. Det verkar vara två tjejer i 18 års åldern.
Två kvällar på raken har vi hört hur de testat deras ljudanläggning och jag kan meddela att den funkar alldeles ypperligt! Den är så bra att vår soffa vibrerar.
Igårkväll knackade det på dörren och Fredrik öppnade. Då var det en av tjejerna som kom och frågade om vi hade barn. "Jo, sa F, det har vi." Dem ville bara förvarna om att de skulle ha fest och spela musik. (BRA) Sen la hon in en kommentar om att hon inte ville ha några problem med polisen när hon har fest, som hon hade förut.
Men KUL! Så vi får väl se om farbror blå kommer och hälsar på ikväll då.

Ikväll väntar jobb för både mig och Fredriks så Albins mormor blir den som får lyssna på dunka-dunka. Något att se fram emot. ;)

Nu ska jag sätta mig i telefonen ett tag och se om jag kan ordna nå jobb eller nåt. Jag blir galen!

Trevlig helg!

Pics

Kategori: Allmänt

Orken finns verkligen inte här för att skriva något, så här kommer några bilder från de senaste dagarna istället!


Pojkar kan också ha hårsnodd!


Byyyyggklossar! Bästa födelsedagspresenten ever!!


Såhär gör man när man vill visa mamma och pappa att man är arg.


Vi fick besök av grannpojken Theodor!

Fredagkväll

Kategori: Allmänt

och vad händer?
ingenting. Absolut ingenting.

Vi ligger i varsin soffa och njuter av att sonen sover lugnt och skönt i sin säng. (okej, Fredrik är kanske lite rastlös dårå...) Men efter ca 1 månad av väldigt lite och mycket rubbad sömn är vi tamejsjuttsingen värda detta. yes!
Albin somnar nuförtiden ungefär vid 19 och kommer till oss någon gång på natten och sover vidare till 05-07. Tidiga morgnar är bara härligt om man fått sova nattetid.

Imorgon ska jag ÄNTLIGEN få jobba. Som jag försökt få tag på dem! Här får man ringa och jaga jobb annars blir man utan.


Nu blir det solsidan och sedan sängen!

Vilken underbar dag!

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Albin varit hos Jessica och Maia heeela dagen lång! Såå underbart!


Vi började dagen med lite morgonbus



Sen tutade vi iväg till vackra Bjännsjö där jag och Maia gjorde snöänglar

(Det gick visst bättre för vissa än för andra...)




Puss på dej!


Albin vaknar efter sovstund och får pröva på att gå ute i vinterkängor!



Och att man själv hamnade på bild tillhör ju inte vanligheten. ;)



Kvällen avslutades med myspys och läsning med pappa




På eftermiddagen tog vi en långprommis runt i byn. Vi tog oss även an mördarbacken i moddsnö, så flåset fick vi minsann upp också. Vi gick förbi mitt och Fredriks nya fina hus! Jo, eller hur.... Men drömma kan man alltid! ;)

TACK Jessica för en toppendag!

Jobbsökaren

Kategori: Allmänt

Igår (eller var det i förrgår?) tog jag mig i kragen och ringde till rekryteringsenheten igen. Jag sa att jag tyckte det var dumt, att jag som utbildad undersköterska, ska jobba i hemtjänsten. Det jag gör där är att värma mat, cykla till nästa vårdtagare, värma mat.
Hon jag pratade med höll med mig och aktualiserade mig igen, och skrev en kommentar om att jag ville ha ett vikariat, gärna längre, med högre sysselsättningsgrad.
Så är det bara att invänta de magiska samtalet.

Jag har också sökt ett jobb på NUS. Neurorehab närmare bestämt. Hoppas hoppas. Har dock en känsla av att det tillsätts internt.

Nåväl.

Imorgon blir det öppna förskolan och på måndag ska vi till Bjännsjöööö! :)

Godmorgon?

Kategori: Allmänt

Den senaste månaden har vi haft high chapparall här hemma känns det som. En pojke som inte velat sova på kvällen och vaknar flera gånger och skriker på natten, vilket har medfört att han varit riktigt riktigt grinig dagtid.
En månad med alldeles för lite sömn gör att man själv blir helt bananas! Humöret svajar - mestdels nedåt. De vanligtvis gråa ringarna under ögonen är nu blålila och sötsuget är större än någonsin.

Vi trodde att en del av problemet var att vi väckte Albin om kvällarna. Så lösningen var att han skulle få ett eget rum. Jo jäklar. Han blev ännu mer galen så nu sover han med oss igen. Han delar kudde med mig och sparkar far sin i ryggen. ;)
Så nu när han sover med oss så sover han i alla fall i stort sett hela natten. Vid fem brukar han börja stöka på och vid sex är det ingen idé att försöka få honom att somna om. Då är det uppstigning.

Albin blir bättre och bättre på att gå. Han tar större risker, vilket i ock för sig gör att han får mer blåmärken. Just nu tror jag att han har ca tre i ansiktet bara. Ett på kinden, ett på hakan och ett stort märke (med tillhörande bula) i pannan.

Hans favoritlek för nuvarande är att baka och laga mat. Han har sin bunke och sina slevar och rör runt runt i skålen. Ibland försöker han även röra runt på spisen men det blir lite svårt att nå. ;)
Denna lek leker han ungefär 70 % av sin vakna tid. En framtida kock måntro?