VonWalter

Vår vardag

Sommar och sol!

Kategori: Allmänt

Det här med att mms-Blogga gick väl sådär. Har skickat in en massa bilder men bara två har kommit in. Men men. Jag "wappar" istället! :) här nere är det VARMT väder! Riktig högsommarvärme! :) här kommer en bild på 5 månaders pojken från igår!

Är han dum i huvudet? Det må var

Kategori: Allmänt

4631f90b8b00fd8549c058c874ba92c1.png

Är han dum i huvudet? Det må vara varmt i luften, men icket i vattnet kan jag meddela! Hurvas! Men vad gör inte någon öl i systemet! :)

Albin sjunger en liten visa på v

Kategori: Allmänt

5339ee2c7575a1b21ce94ca08414b0dc.png

Albin sjunger en liten visa på vägen söderut. :)

Glada Hudiksvall!

Kategori: Allmänt

Nu bär det snart av!

Sonen ska vakna ur förmiddagsvilan, bilen ska packas och sedan åker vi söderut! På måndag kommer vi hem till stan igen. Hörde att det skulle va 29-30 grader varmt här, men vi ska ha varmt oxå ska ni veta! Jag är inte alls avundsjuk... :-)

Nu - fortsätta packa!

Jag fick sista ordet!

Kategori: Allmänt

Jag fick sista ordet! Oh yes. Jag har shoppat kläder! Jag har hittat en klänning, vanliga hederliga svarta leggings och ett par haremsbyxor. Dom är så otroligt fula men så OTROLIGT sköna! I lööööv them!

~~~~~~

Åsså var det de där med amningen igen.... Albin äter, å åter, å åter, å äter och ÄTER. Och när han väl har ätit klart verkar han inte kunna hålla sig spec länge på det. (Högst två timmar) Bara att konstatera att jag har "vatten" kvar i tuttarna. Så..... Fr o m nu får Albin ersättning! Han är mer nöjd, jag är mer nöjd och vi får det mycket roligare ihop nu när han är mätt! :-)

Albin utvecklas mer och mer för varje dag som går. Han pratar fortfarande lika mycket som han gjort tidigare, men nu är det en massa grimaser som följer med. Man kan inte gå med honom utan att han grabbar tag i allting han kommer åt. Så nu gäller det att man håller ögonen öppnaoch händerna redo! Han har även upptäckt sin spegelbild, så kul att se. Han försöker alltid få tag på sig själv. Så nu tror jag alla speglar här hemma har små barn handavtryck på glaset! :-)

~~~~~~

Nu ska jag vika tvätt, hänga tvätt och dammsuga innan energin tar slut.

Imorgon, lunch hos Jessica och Maia!

Klädjakten fortsätter...

Kategori: Allmänt

Förbannade jädrans skit. Jag hittar som vanligt INGA kläder...
Ibland tror jag att jag letar för mycket så att jag inte hittar något alls.

Tänk om man kunde förminska den urlakade mjölkmaskinen och kapa hängbuken. Då ni! Då skulle kärringen ha kläder ska ni veta!

Jakten fortsätter imorgon mina vänner. Jag ska ha sista ordet.

Klokare med tiden?

Kategori: Allmänt

Det vet jag då inte, det får tiden utvisa helt enkelt! :-)

Idag har det varit en väldigt lugn dag, tack å lov! Albin fick för sig att vakna vid 04 för att vara vaken. Han slumrade till en liten stund och vaknade till vid 05, vid 06 och vid 07. Fredrik gick då upp med Albin så jag skulle få min skönhetssömn. Trodde jag. 07.05 börjar någon granne poppa technomusik. Väldigt roligt. När han fortfarande spelar vid 08 ger jag upp. Fredrik måste ha läst mina tankar då han kommer in med en kopp kaffe och ett stort fint kuvert! "Yes, jag ska få min spikmatta" tänker jag och blir purken när jag fattar att en spikmatta inte alls ryms i ett kuvert.
Meeen.... Spikmattan var slutsåld i stan och därför kommer jag att få den på Onsdag! Yeeey! :-)

Bror med familj kom hit imorse med en fin liten tomatplanta, tackar! Och även mamma å Tommy var här en stund ikväll och drack kaffe. Jag fick en lilja i kruka och Albin fick sig en resesäng. Den kommer nog att användas flitigt. Även Fredrik fick sig en present. En folköl och en dansbandsskiva! Haha :-) För de som inte vet så tycker Fredrik om öl, och han tycker om dansband. En bra kombination en Fredagkväll.




Innan Fredrik var tvungen att åka på jobbet hann vi även med en KORT promenad, korvgrillning och en stund i solen!

   

Torsten var oxå med på ett hörn såklart

Bakfull?

Kategori: Allmänt

Både igår och idag har jag känt mig bakis...lustigt med tanke på att jag inte har druckit på över ett år..hm...
Kanske pollenkänningar? Eller åkskänningar? Känner mig trött och hängig i hela kroppen, ont i huvudet samtidigt som det känns som att jag enbart bara har sockervadd där (Kanske jag har!?), trött trött trött....

Idag tog Albin en supervila på förmiddagen, tre timmar tror jag han sov.  Skönt för han. Men det vi hade planerat in för dagen fick vi stryka. Kanske lika bra. :-)

Imorgon är det dagen D. Kärringen blir 25 bast! Inget firande imorgon dock. Jag är snäll nog å väntar in Fredrik då han fyller om om ca 2 veckor. Då blir det fika hos oss ska ni veta! :-)
Välkomna välkomna!

Dagens film

Kategori: Allmänt

Kommer inte leksaken till mig, kommer jag till den!


Städkärringen är i farten!

Kategori: Allmänt

Jag älskar tamejtusan att städa! Eller kanske inte städandet i sig, men när allt är klart. Det är fint, fräscht och luktar gott!
Idag har både jag och Fredrik haft ett riktigt städ-il som man får ungefär max 2 gånger/år. Det var nu dags för badrummet att få sig en renovering!
Alla grejor ställs i hallen och fram åker duschslangen! Allt spolas av. Väggar, tak, golv, you name it. En ligger och skrapar under badkaret, den andra står i badkaret och skrubbar. Helt plötsligt står vi båda i badkaret och skurar väggar. En har helt plötsligt förflyttat sig till toan och städar där, sen ligger vi båda på golvet och skurar igen. Puh.... Lite mer än en timme tog det men rent blev det och gott luktar det!

Nu väntar jag på att min käre mor ska komma hit. Vi ska äta middag ihop och sedan ska hon färga håret på mig. (Färgningen måste göras då jag börjat få gråa hårstrån!!!)

2 månaders fundering

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen bestämt mig och jag är SÅ nöjd över mitt beslut!  Har länge funderat över denna amning. Denna "njutningsfulla" och "mysiga" amning. Njutningsfull har den aldrig varit för mig. Jag har inte heller tyckt att det varit mysigt. Jag har ammat just för att jag tyckt att det har varit bäst för Albin, inget annat. Det har varit en nödvändig grej bara. Men. Nu när jag ammat i snart 5 månader får det vara nog. För det första är han inte direkt intresserad av bröstet längre. För det andra har jag haft svamp på tuttarna tre månader av fyra, -ONT-. Och nu bits han även..... Jag är VÄLDIGT less på att alltid ha ont i tuttarna.
Så därför börjar vi med att ta bort kvällsamningen. Gröt får han redan till lunch. Så det blir endast amning på morgonen och på eftermiddagen.( Och natten om han skulle vilja det)
Detta har jag alltså gått och tänkt på i ca två månader och nu när jag  ä n t l i g e n  fattat ett beslut är jag såå nöjd!

HÄRLIGA Söndag!

Kategori: Allmänt

Dagen började med att vi trotsade den kommande förkylningen och tog oss en prommis ner på stan! Jag känner att jag har kommit in i promenadlunken och det är SÅ skönt att bara va ute och gå! Efter ca 60 min spatserande kom vi in i stan och där börjar det eviga letandet efter kläder. Jag tror jag håller på att bli tokig!! Jag kan bli så grymt förbannad när jag går och letar kläder. Antingen är jag för lång, för tjock eller för smal(!?) Hur man nu kan va det.... Men. Hur som helst hittar jag inget och vi tar oss en glass i solen istället (Kanske därför lagårdsdörren inte vill bli mindre....)

Den största mjukglassen till mig


Och piggelin till den mjölkintoleranta



När vi ätit upp våra glassar fortsätter vi vår promenix mot Berghem och Albins mormor. På denna sträcka känner jag hur mina fogar börjar ge upp och då är det inte lika roligt längre. Tur är så hade mamsen lånat vår bil så den stod på deras parkering. Skööönt!

Väl hos mamma drog vi av strumporna på Albin så han fick känna gräset under hans fötter för första gången







Ja just ja! På vägen ner på stan -Någonstans på Haga- ser vi en minigris!! Haha :-)

Söndag

Kategori: Allmänt

Bostadens hantverkare är trevliga i alla fall må jag säga. Gubben som skulle sätta upp kakellisten blev ungefär lika förbannad som jag när han såg hur kaklet var satt, och tyckte att vi skulle skita i Puckot. Han ordnar så att kaklet blir nysatt utan att prata med puckot. Härligt.
Efter mitt givande samtal med puckot tog Fredrik upp luren och kontaktade högste personalchefen på Bostaden. Hon kunde hålla med om att man inte fick behandla hyregäster så som puckot gör och hon skulle tala med hans chef. En eloge till Fredrik som kunde vara väldigt saklig och lugn under samtalets gång. Jag själv hade nog bara skrikit. Så -alla som vet vem puckot är och inte gillar hans sätt, ska kontakta bostaden och lämna klagomål.

Nu börjar 25 års dagen att närma sig med stormsteg..... Det finns en sak som jag önskar mig och det är en shakti spikmatta! (Puss puss älskling)

Idag blir det en prommis ner på stan. Ett försök till att minska den gigantiska lagårdsdörren som inte verkar vilja förminskas....

Kram!

Jävla PUCKO!!

Kategori: Allmänt

Hur mycket kan man ogilla en kvartersvärd? Han är så jävla nonchalant och otrevlig så jag tror jag spyr på honom!

Nu har de varit här och satt dit nytt kakel där det saknades tidigare. Precis, där det saknades!! Bostaden är så förbannat snåla så de sätter dit gammalt kakel med ny fogmassa bland all gammalt fogmassa så det ser för jävligt ut. Jag ringer till puckot de kallar kvartersvärd och berättar om detta. "jahaa.... vad tycker du vi ska göra?" Ja... Vad sägs om att göra det ordentligt och få det snyggt??? Idiot. "Ja, skrapa bort all fogmassa kommer vi då absolut inte att göra."
Då tycker jag att det är väldigt konstigt att det gick bra att göra precis samma sak hos pappa!?

Bostaden som går med ett X antal miljoner plus varje år.... Kan de då inte lägga ut 500 kr på mig?

Grejen är den att jag blir ignorerad VARJE gång jag ringer om något. Vad sägs om svarta mögelfläckar i taket i tvättstugan? "Näe... vi har inte råd med någon renovering så det blir väl inte förrän 2010. Det där är bara kondens."

Förbannade Bostaden..........


För att kunna sova...

Kategori: Allmänt

... En stund på dagen krävs...

1.
Största möjliga tystnad
2. Snuttefilt och napp.
3. Snuttefilten ska gärna vara över ansiktet
4. Har mamma eller pappa gjort ett dåligt jobb tar jag själv filten och drar den över huvudet.




 

Lunchmat

Kategori: Allmänt

Här har vi en trött Albin som äter en av sina första grötportioner. Gröten är exakt öööverallt, men han älskar den!

Fotografier

Kategori: Allmänt

Vi har ÄNTLIGEN fått tummen ur och framkallat en massa kort! Och istället för att he alla kort i en pärm som man sedan lägger bort har vi gjort en "fotovägg"! (Som alla andra i min familj har gjort....)

Resultat

   

Plus två förstoringar i gästrum



Annars så har vi de senaste kvällarna tampats med en liten pojke som inte vill sova. Han blir arg arg arg när det blir till kvällningen, och vi blir trött trött trött. Han har sovit ganska dåligt på dagarna så förhoppningsvis beror det "bara" på det. Bra med sömn på dagen = Glad pojke som vill sova på kvällen.


Sen vill jag passa på att gratulera P och H som fick sin lillpojk igårkväll!! SÅ söt!! :-)

Kaffedoft

Kategori: Allmänt

Har precis dammsugat och nu luktar det kaffe i hela lägenheten.....
Förklaring: Tappade ut HELA kaffeburken för ett tag sedan.

Lördag

Kategori: Allmänt

Idag är det lördag.
Fredrik jobbar och Albin sover.... Hör ni tystnaden?


Inatt hade vi nog den bästa natten hittills! Albin somnade kl 21, vaknade kl 06 för att äta, somnade om och vaknade igen 8.30. Hur skönt är inte det!? :-)

Albin har ju smått börja rata bröstet... tydligen inte alls lika gott som tidigare! Så därför har vi börjat införa gröt som lunch till honom. Som han gapar! (Och hugger efter skeden dessutom!) Han tyckte det var riktigt gott och kommer inte maten tillräckligt fort så blir han arg. Och så fort skeden kommit in i munnen hör man en nöjd pojk som säger - "Mmmmm". Otroligt roligt att höra! Då vet man att man gör rätt iallafall! :-)
Och för att kunna få lite mer fart på hans mage får han även smakis med katrinplommonpuré, slurp säger det bara! :-)

Denna vecka har annars bestått av promenader och promenader! Skönt att få komma igång och röra på fläsket lite! Fler prommisar blir det till veckan! Yes!!

Ikväll ska vi till min bror med familj och äta gottgottgott! Han ska grilla i sin supergrill och som jag längtar!! Tur man har en bror som är kock! Vattnas redan i munnen när jag tänker på maten....sjukt..... :-)

Haha!

Kategori: Allmänt

Märks det att man jobbat åt Crocs eller!

SOL!!

Kategori: Allmänt

...Har det varit idag och det betydde att Fröken duktig tog sig en prommis ner på stan! SÅ KUL att träffa Jessica och Maia, synd bara att det blåste så kallt... Hade ju tänkt att ta årets första mjukglass! Men icket... Kallt var ordet.

I förrrgår fick vi ett samtal från Barnmottagningen på NUS. Hon i telefonen förklarade för oss att Albin hade låg mängd av vita blodkroppar när han var inlagd. Just därför vill de att han ska komma tillbaka för att kolla hur det ser ut nu.... Detta kommer de alltså på 3 månader efter att han blivit utskriven...! Puckon! Så på måndag bär det av mot lassa!

~~~~~~

För några veckor sedan var vi ju på Barnens Hus och fick Albin fotad av Stjärnfoto... Här är resultatet! (Dålig kvalla pga avfotat foto.)



Visst är han söt? :-)

Nytt Kakel!!!

Kategori: Allmänt

Såhär ser vårt kök ut nu.... väldigt vackert... Men nytt kakel får vi och det tackar jag inte nej till! :-)




Imorgon blir det en tur på stan och om vädret tillåter blir det en prommis ner! :-)

Kram!

För ett år sedan....

Kategori: Allmänt

Ungefär vid denna tidpunkt för ett år sedan var jag nere på stan och köpte mig ett graviditetstest. Jag ringde Fredrik som sa... "Men åhh, ett till? Du kan ju inte köpa grav.test så fort mensen är sen EN dag!" Johodu, tänk för att det kan jag, tänkte jag och vart såklart dyngnervös under tiden jag tog mig hem. Mensen var ju faktiskt sen! På riktigt! Men samtidigt så tänkte jag att "Äh... blir väl samma som förra månaden...nada!"
Jag kommer hem, kissar på stickan, blundar samtisigt som jag tvättar händerna och går ut till vardagsrummet. Jag irrar runt en liten stund och kommer ju på att jag måste slänga testet..........
"Öh....what? Freedrik.... Jag tror det är ett plus!? Eller? Är de det? Va?"
Jag fattar ingenting.... inte heller Fredrik.... Jag tror vi läser bruksanvisningen utan och innan ungefär 5 gånger.... Jag åker och köper ett till test för man kan ju aldrig va riktigt säker! (eller hur...) Helt otroligt att vi skulle ha barn!!!



Nu sitter man här - ett år senare - och tiden GÅR SÅ OTROLIGT FORT!!!

Livet är nog ganska häftigt ändå! :-)

Potatismos

Kategori: Allmänt

Albin har suttit och smaskat några gånger medan vi ätit, och idag till lunch hade vi potatis. Eftersom att han nu visat lite intresse för det så passade vi på att ge mosad potatis med bröstmjölk. :-)









Fy bövelen säger jag bara!

Kategori: Allmänt

Åt h-vete med denna dag! Kan man radera dagar ur almanackan så skulle dena dag inte finnas.



* Det börjar med att jag vaknar på helt fel sida.

* Bröstmjölk duger inte längre åt Albin - ersättning ska det va!

* Tänkte va duktig å fixa avloppet i köket idag. Det slutar med att hela diskhon översvämmas och vi måste gå med hinkar för att tömma ur. Jag är duktig och skruvar lös alla rör som finns under skåpet och rengör. Det är duktigt äckligt där nere och jag är SÅ NÄRA på att kräkas vilket jag aldrig annars gör. Jag grejar och donar - skruvar ihop allting - och DET ÄR FORTFARANDE STOPP!!! Jävla skit.

* Vår idiot till kvartersvärd svarar självklart inte. Varför ska han göra det när vi ringer för? Så nu diskar vi i tvättstugan.

* Ska göra den godaste steken till middag. Fläkthelvetet funkar inte och hela lägenheten läggs i matos. Brandvarnaren går igång på högsta volym och det enda som funkar är i stort sett att slå sönder den. Jävla skit.


Undrar vad som väntar ikväll?

Tomt...

Kategori: Allmänt

Känner mig helt tom i huvudet idag.... Borde göra en massa saker men kommer inte för något. Jag borde städa, handla, VA UTE OCH GÅ(!!), klä på mig och så mycket mer. Man kommer alltid på en massa undanflykter. Dåligt.

Nu har sambon kommit en från sin träningsrunda så det är väl bäst att man tar på sig nå kläder och fixar lunch!

Ciao!

Maj månad!

Kategori: Allmänt

Då var valborg överstökat än en gång!
Vi for till campus för att åka därifrån lika snabbt. Det var alldeles för mycket folk där för att kunna gå med en barnvagn utan att stå still 1 min ungefär var tredje steg. Så vi for på ica och köpte karra och lite chirredirre istället! Hemmamys är bäst! :-)

Vädret har ju varit alldeles underbart de senaste dagarna, men vad gör det när man är sjuk....! Jag har suttit inne och hostat minsann! Men jag har faktiskt varit ganska duktig när jag varit hemma ändå... Jag har bakat banankaka, chokladbollar och matbröd. Gott serru! (Och väldigt nyttigt eller hur....)

Idag hade vi storslagna planer med familjen H/H och staden, men jag tänkte att det nog är dumt att gå där och hosta som en tok. Istället åkte jag å Fredrik till Strömpilen för att åtminstone inhandla lite kläder åt Albin. En body fick han! (Och jag fick en sjal!) :-)

Näe... tror nog jag ska krypa till kojs nu.... Albin sov inte sin eftermiddagsvila idag, vilket leder till att han blir totalrabiat på kvällen. F åkte på jobbet vid 20.30 och då började Albin att skrika. Ingenting funkar för att få han tyst, inte ens att amma. Så då åker ersättningen fram, - Slurp - säger det och han sover som en stock! Lillkillen...

Godnatt mina vänner!