VonWalter

Vår vardag

Skyltsöndag!!

Kategori: Allmänt

För visst är de det idag? Skyltsöndag alltså?
Vi ska i alla fall ner på stan idag och då får vi väl se vad det är där.

Albin sov 12 timmar inatt. Sweeeet. Han har alltid sovit tre gånger under dagen och gör han inte det så har han varit VÄLDIGT orolig under natten. Han har vaknat flera gånger och snurrar runt och vrider sig natten igenom. De senaste kvällarna har han varit vaken alldeles för länge om kvällarna och igår prövade vi med att ta bort sista sovstunden. Helt rätt av oss för han sov ju sååå bra inatt! :)

Jäjä... NU blir det mer kaffe i väntan på att ens bättre hälft kommer från jobbet.



P.s. Jag får på mig ett par byxor jag inte kunnat ha på mig på ett och ett halvt år. :)

Svinis

Kategori: Allmänt

Gääääsp!
Tror inte att bara Albin är påverkad av svinissprutan. Känner mig grymt trött och hängig.
Kollade tempen på Albin innan jag la honom och han hade 38.2 även fast han fått alvedon. Lillplutt.

Vi hamnade i alla fall på en bra plats i kön till vaccinationen. Jag gick dit så att vi var ca 40 min tidig och då fick vi plats nr 10. Ca 20 min senare ringlade sig kön lååångt ut på parkeringen.

Igår fick vi besök av söta Sickan med tillhörande mor. :)
Vi tänkte att det skulle va sååå kul att pojkarna skulle få leka med varandra, men njae... Det var mest dagisfasoner på schemat tror jag. Och jag måste nog erkänna att Albin var den bångstyrige. Sickan skulle minsann inte få leka med hans leksaker! Ajsing bajsing där. Tur att Sickan är tålig och kunde ta en knuff eller två. ;)



Måndag

Kategori: Allmänt

Igår hade jag min första riktiga arbetsdag. Jag var helt själv hela dagen lång och jag tycker jag skötte mig alldeles utmärkt! Jag tror jag lärde mig mer igår än vad jag gjorde under de tre inskolningsdagarna. Men när man inte riktigt har pejl på gatorna nere (på) Öst på stan så blev det en väldans mycket cyklande. Med betoning på väldans.
När det ringde och frågade om jag kunde jobba sa de att jag skulle utgå från Öbacka. Så där var jag kl 07.45 bara för att veta att jag inte alls skulle vara där. De hade gjort schemaändringar och jag skulle nu utgå från Centrum. Bra att de hör av sig.
Så jag tog en cykel och pinnade på 07 på mrogonen genom stan. Och jag mitt pucko lyckades ta den enda cykeln med punka... Och nu har jag träningsvärk i höger lår och vänster vrist(!).

Nog om det.

Imorgon är det vaccination för mig och Albin. Kl 16 ska de sätta igång så vi kommer att vara där ca en halvtimme innan och köa. :) ÄNTLIGEN får vi ta sprutan!


HÄFTIGT! Leka i en leksakslåda!


Strike a pose!

Läshuvud

Kategori: Allmänt

Snacka om koncentrerad.


Katten Kleo är bäst! :-)

Klagans sång

Kategori: Allmänt

Jag säger bara fyyyy faaaan. Jag är arg och irriterad för att chefer inte gör sitt jobb, och jag är riktigt less på folk (blivande(?) arbetskamrater) som inte kan bete sig. Jag är arg, less irriterad och jag svär så att tungan blir alldeles svart. Man blir bollad hit och dit, fram och tillbaka så ett tag tänkte jag faktiskt åka hem från min inskolning. Men jag bet i det sura äpplet och stannade kvar. Får se hur länge detta extrajobb sträcker sig. Jag hoppas att det inte blir alltför länge.

Pjuh...

Tack för klagan.

P.s. Jag har faktiskt aldrig ångrat att jag sa upp mig från kommunen. Förrän nu.

Fläng å häng

Kategori: Allmänt

Idag har vi flängt må ni tro! Först grejat på massor här hemma. Vi håller på att göra iordning Albins rum. Nu till en början kommer det att bli hans lekrum och framöver blir det hans rum. Helt sjukt att han börjar bli så stor att han snart ska ha ett eget rum!

Jag gjorde ett försök till att ta julkort imorse och då passade Fredrik på att totaldemolera soffan vi haft i gästrummet. Så den står nu nere i hallen i ett antal olika delar.

Sen begav vi oss på stans alla loppisar för att kika runt. Vi hittade i stort sett inget vi ville ha och det vi ville ha tyckte vi var för dyrt. Vi hittade t ex een pusselmatta för 70 kr. Då lägger jag hellre till 19 kr och får en sprillans ny, ren och okräkt pusselmatta på Barnens hus.

Efter dagens turné blev vi bjudna på middag på Berghem. Gott.
Jag och mor min kom på att vi också ska hyra bord på loppis. Så nu har jag gått igenom hela lägenheten och hittat MYCKET grejor att sälja. Så kom till NOLIA den 6/12 och kööööp! :)

Ja, just det. Har jag berättat att jag fått ett extrajobb?
På tisdag, onsdag, torsdag ska jag skolas in och kommer därefter jobba vid behov. Så hemtjänsten centrum, here I come!


En förhandstitt på vår lilla jultomte :)

Update!

Kategori: Allmänt

Fredag... Är helt inne på att det är Måndag. Hela dagen har varit en måndag för mig. Tokigt.

Tidigt imorse, redan innan tuppen stigit upp, åkte Albins farmor hem. Så veckan som varit har det bara varit myspys här hemma. Tråkigt bara att det blir alldeles för lång tid emellan gångerna.

I Torsdags var jag på arbetsintervju. Yes, tänkte jag och hoppades på något heltidsvik. eller liknande. Icket då. Extrajobba ska jag göra. Men det känns faktiskt riktigt skönt. Dryga ut föräldrapengen lite granna och komma ut lite bland folk. Har nästan glömt hur man beter sig.

Förkylningarna här hemma börjar ge med sig nu. Fortfarande lite snorigt och lite hostigt från Albins sida bara.

Annars så är han väl mest ganska argsint för tillfället. Han har en stark vilja och får han inte igenom den får man "glatt" höra det. Att krypa (läs åla) och hoppa fram på rumpan går väl an ibland. Men han har verkligen fått smak för det här att gå. Han verkar inte ge sig förrän han kan. Och då blir det lite extra jobbigt när balansen inte riktigt hänger med. Han är lite halvskrajsen och letar helst upp våra händer när han ska resa på sig. Och att resa på sig är inte det enklaste om man gör det på Albins sätt. Han ska direkt från rumpan och upp på fötter. Ingen vilopaus eller liknade på knäna inte. Så han ser ganska rolig ut när han ska ställa sig upp. :)




Gladskiten

Grillat..mmm....

Kategori: Allmänt

Kom hem från min bror för ett tag sen... Han bjöd på grillat. Gottgottgott. :)

Här i huset har vi lyckats bli lite förkylda. En väldigt mild variant så det är skönt. Albin var först ut med lite tandsnor som blev förkylningssnor och nu har han smittat mig. Pappan i huset är frisk som vanligt.

Imorgon kommer Albins farmor och hälsar på. Som vi har längtat! :) Så nu väntar en vecka med skoj och bus!

Nu är jag trött så trött, så nu blir det blir soffläge.

En riktig hit.

Kategori: Allmänt



Det här med gåvagnen var en riktig hit. Det går bättre hela tiden och han skrattar bara för det mesta. Han har även börjat bli lite busig och släpper händerna när han ställt sig upp. Och jag som är curlingmamma, helikoptermorsa och fan å hans moster blir såklart livrädd. Jag tror att det är jobbigare för mig det här än vad det är för honom. ;)


Idag så var jag på personlig marknadsföring med trr. Så nu vet jag vad jag är, vad jag vill, vad jag kan och vad som gör mig unik. Det ni!

Har dygnet verkligen 24 timmar?

Kategori: Allmänt

Det känns som att tid är en bristvara för tillfället. Det är så mycket jag vill göra men inte hinner med. Eller så faller allt vid samma tidpunkt. Eller är det bara min lathet som gör att jag inget hinner?

I helgen har vi alla fall haft besök från Glada hudik och det har varit mycket trevligt.
Imorgon är det Meandi party här hemma så då blir det fullt hus. Kul! :-)
Mammor ska dejtas i veckan.
Jag ska hinna göra "läxan" jag fått från Trr tills på onsdag.... Jävligt drygt.

Jag vill göra om hemma. Möblera om. Kasta. Köpa. I ett annat liv kanske?

Nu har jag i alla fall skickat iväg en jobbansökan. Hoppashoppas. Skulle jag ha den otroliga turen att jag får jobbet börjar jag redan 1 dec... Det skulle va sååå bra.

Albin har ju hunnit bli hela 10 månader också! Han väger nu 10,3 kg och är ca 77 lång. Han vill nu gå HELA tiden vilket har varit påfrestande för våra ryggar. Så nu har vi lånat hem kusinernas lära gå vagn som han spatserar runt med. Man måste dock hålla emot för annars kutar han bara iväg och dimper på näsan.

Jag och fredrik pratade lite om Albins framsteg idag. Det här med att gå är nog det enda som Albin varit riktigt intresserad av. Att vända sig gjorde han en gång, sen fick det vara bra. Nästa gång han gjorde det var flera veckor senare. Att sätta sig upp vet vi att han kan men det är inget han gör i onödan. Dessutom gör han det bara när han är med Fredrik. Ställa sig upp mot saker kan han, men finns det ett par händer i närheten letar han upp dom istället.
Att gå, det är verkligen det bästa.