VonWalter

Vår vardag

Hurra hurra hurra!

Kategori: Allmänt

Idag fyller Albin tre månader!



Han är en stor grabb nu! :-)


Som present på sin 3-månaders dag fick han denna body av oss





Idag har vi varit nere på stan. Jag har varit på Make up Store och blivit ompysslad! :-) Så nu sitter jag här med en jättesnygg sminkning som jag aldrig kommer att kunna göra igen... lite tråkigt... Men jag fick lite tips och råd om hur man kunde göra, så nåt borde jag ju kunna åstakomma! :-)
Lite roligt var det att det var min tremänning (Stavas det så?) som sminkade mig. Så hela timmen gick åt att prata om all släkt vi har. Måste säga att jag har noll koll!

Sen gick vi till Lindex... Hör (läs) och häpna.... Jag har köpt ett par byxor!!! Helt otroligt...

F köpte sig också ett par byxor idag. Så alla i familjen fick sig ett plagg var... trevligt! :-) (Jag fick t o m två plagg då jag även köpte mig en tröja!)

Nu vankas det snart middag här huset!


...och fortfarande ingen Torsten....

Torsten

Kategori: Allmänt

Undrar om det är någon på min gård som sett mitt blogginlägg om Torsten..... Han är nämligen borta!
Dagen efter jag skrev inlägget gick han ut, och kom inte tillbaka. Och det här är katten som vanligtvis är ute MAX en timme åt gången!
Visst, vi har funderat på att Torsten ska få komma till ett ställe där någon har mer tid för honom. Men jag vill ju absolut inte att han ska springa bort, bli inlåst eller påkörd. (Jag hoppas verkligen inte på det sistnämnda!)
Jag måste tacka mamma T och lilla E som följt mig ut och letat efter honom!

~~~~~~

Förutom kattletande har denna helg varit trevlig! I fredags for F på fest och jag tänkte ha en myskväll med Albin. Detta slutade såklart med att Albin skrek sig gul och blå mellan kl. 18 och 21... Och självklart gör han det då pappa inte är hemma...
På lördagen fick Tommy vara barnvakt. Fredrik jobbade och jag och mamma åkte ner på Kappahl för att leta byxor åt mig. Tror ni jag hittade några? Svar NEJ
Jag blir så in i bövelens förbannad att dom inte kan göra byxor till folk med långa ben!!! Satt byxorna bra i midjan var dem alldeles för korta, och var de bra i längden kunde en till person få plats i midjan....
Det är inte ens kul att pröva kläder....
Men i alla fulla fall..... På kvällen kom mamma T, pappa P och lilla E på besök. MYCKET trevligt!

~~~~~~

Vanligtvis brukar man inte se Albin såhär nöjd när han ligger på magen. Det är inte hans favoritposition direkt, så man måste ju såklart skynda sig att ta kort medan han är nöjd... :-)



Neeej, vi använder inte vax, gele, spray etc i Albins hår. This is all natural.... :-)
Det var nämligen en dam på stan som trodde att jag hade friserat honom....

IDOL 2009

Kategori: Allmänt

Man kanske skulle satsa på Idol 2009... Man ligger väl på ungefär samma nivå som denna tjej.... :-)



Så kul!!

Låt mig presentera...

Kategori: Allmänt

...min katt Torsten!



Han är en mycket kelsjuk och hårig katt som älskar att kramas. Det bästa han vet är nog när man riktar all uppmärksamhet mot honom, och när man ger honom kvällsgodisen såklart. (Han brukar sitta så sött nedanför byrån där vi har hans godis.)

Visst låter han helt underbar?

Det är han tills han krafsar på sovrumsdörren kl 03.00, skriker efter sitt kvällsgodis, skriker uppmärksamhet, skriker för att gå ut m.m. m.m.

Någon som känner sig manad?

~~~~~

Idag har Albin fått sig sin första vaccination! Han pratade och pratade med bvc-damen tills han fick sprutorna... Då han gallskrek! Lillstackarn!! Som tur var gick det snabbt över! :-) Nu ikväll har han varit lite grinig... vet dock inte om det berott på vaccinationerna eller om det är vanligt gnäll....

Han fick även vägas och mätas igen! 6840 gram tung och 64 cm lång!


Imorgon är det Fredag!

Tisdag

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en dålig dag.... ni vet när allt bara känns skit...
Jag är väldigt glad över att jag har Fredrik som tar mig för den jag är. Mitt humör är väldigt svajigt numera...

Idag har jag haft besök av en kompis och hennes lilla plutt som är två månader äldre än Albin. Även fast två månader inte är mycket, är det en otroligt stor skillnad på dem! Dock inte storleksmässigt då Albin nästan var lika stor som hon... :-) Men lilltjejen hade stenkoll på sina händer, hon satt stadigt m.m.
Vi åt lunch, fyllde upp våra barn och tog sedan en promenad ner mot nydala. Väl hemma njöt vi av en kopp kaffe och en god äppelkaka hon bakat. Och tjoff så va klockan 16! Man träffas för sällan.... Men det är kul att vi fortfarande har kontakt med varandra då vi faktiskt har kännt varann i ca 23 år! :-)

Efter middagen kom mormor och Tommy förbi och tog hand om mitt griniga barn! Albin hade för mycket för sig under dagen och ville ej sova, vilket resulterade i att han var mycket trött och grinig på kvällen. Mormor lyckades dock få han att sova en liten stund, och när han vaknade kunde han visa sig från sin fina sida igen. :-)

På Torsdag ska vi på vaccination! Ska bli spännande! :-)
Direkt efter det är det Stöcke och Meandi party som gäller!

Och imorgon vankas det våfflor! Gott!

Måndag

Kategori: Allmänt

Bara för att jag skrev förra inlägget om Sveriges roligaste grimas tog de bort den bilden från startsidan inatt... Typiskt!


Nu tycker jag att vi här hemma fått in ganska bra rutiner. Albin somnar mellan 21.30 - 23.00 (Oftast runt 22), äter vid 03 - 04 och sedan uppstigning vid 07 - 07.30.
De senaste kvällarna har han fått ersättning vid kvällsmålet, men igårkväll höll han sig bra på tuttmjölken i flera herrans timmar och jag hoppas verkligen att det håller i sig!

När han vaknade på morgnarna tidigare så väckte han oss med skrik. Då var det panik.... MAT, MAT, MAT!! Och fort skulle det gå!
Nu på morgnarna så vaknar man av...
- UHhh... Uhmmuu... mhh....UUuuhhhhh
SÅ MYSIGT!!!

Annars idag så ska vi väl ner på stan... Har hittat en Fleeceoverall som inte är så tjock. Passar mycket bra till vädret vi har för tillfället! :-)



Puss och kram!

Sveriges roligaste grimas?

Kategori: Allmänt

Seriöst??

Är det bara jag som hoppar till när ni ser den?
Kolla på familjeliv.se

Härliga vår!

Kategori: Allmänt

Underbara takdropp!



En dag som denna kan man ju faktiskt inte sitta inne! Så vi tog stolar med oss och begav oss mot lekparken och solväggen! Så underbart skönt det är att sitta i solen...tråkigt bara att man fryser så fort det blåser lite... :-(
Efter en liten stund fick vi besök av Jessica och lilla Maia! Och nu är det klirrat mina vänner... Albin och Maia har fattat tycke för varandra. :-) Jag har bildbeviset!


Maia får blickar...

och Albin får en blomma!




     



Ikväll är det Robinson!

Nattpratare

Kategori: Allmänt

Inatt vaknade jag strax före halv tre för att Albin ville äta. När han var klar med det lägger jag ner honom i sängen och en stund senare när jag precis somnat om hör jag hur han börjar prata.... Och han pratar, och pratar, och pratar! En timme (!) senare har han pratat klart och sover igen.
Kl. 7 ringer klockan eftersom att idag hade vi en tid att passa. Kl.9.00  skulle vi infinna oss på BVC för att få  "den där blåa medicinen". Fredrik jobbade kväll så han följde också med. När kl var halv tio hade vi fortfarande inte fått komma in så F gick och frågade varför...Det visade sig att vi var där en dag tidig! (Amningshjärna!!) Vi skulle alltså egentligen ha varit där imorgon... Men vad gör det när man får hjälp iallafall :-) Så nu lyser Albins mun blå, så även mina tuttar!

När vi ändå var på BVC passade vi på att både mäta och väga. Han är nu 6 660 gram tung och ca 64 cm lång! Tycker alltid att längden är svår att få till... Han börjar bli stor grabben!! :-)

Tror dock inte riktigt att min mjölk räcker till ordentligt längre... Nu vid hans senaste mål så åt han ca 1 timme totalt, vilket är ungefär 40 min längre än vad han brukar äta. Och han var ändå inte riktigt nöjd efteråt. Så nu inför nattmålet blir det blandat med ersättning så att han får sova ordentligt inatt.

*Håller tummarna*

Hemkommen

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma igen!
Jag måste säga det att Albin har skött sig alldeles utmärkt på vår bilresa söderut. Lite halvnervös var man väl för att han skulle va skogstokig i bilen. Men på väg söderut sov han mest hela tiden och på väg norrut var han mest vaken. :-)

Denna helg spenderades alltså först hos farmor och farfar i Hassela. Första kvällen var en jobbig kväll för Albin då han bara skrek och skrek. Efter lite pruttar, rapar och kräk mådde han prima ballerina. :-)
Lördagen bestod av promenad, besök av familjen Modin, snöbollskrig och skoteråkning. Och jag har aldrig i mitt liv förut varit så rädd när jag åkt skoter. Jag tror jag överröstade skotern med mitt skrik....
På söndagen åkte vi in till hudik där vi först blev fina i håret, (Tack Mana!!) och sedan åkte till Calle och lilla Fanny för att säga hej. Sedan vidare till Svägerskan för middag och trevligt sällskap.
På vägen hem passade vi på att stanna till på IKEA för diverse inköp... alltid lika trevligt. :-) Jag tror nästan att Albin var vaken HELA tiden på IKEA. Och sitta upp skulle han dessutom göra. Så fort vi la honom ner blev han bara förbannad....

               


Imorgonbitti blir det BVC för "sådan där blå medicin" till Albin. Han har fortfarande torsk i mun som vägrar ge med sig. Jag tror nog tuttarna mina ska få sig en omgång medicin också... ÄNTLIGEN!


Just nu så så ser jag väldigt mycket fram emot Torsdag. Då vankas det lunch med fd. Tjåkkisar!

Dagens bild

Kategori: Allmänt

On the road...

Kategori: Allmänt

Nu är vi på g!

Hassela

Kategori: Allmänt

Imorgon beger vi oss iväg på vår första långresa med prutten. Eftersom han älskar att åka bil är det nog inga problem. :-)  Albins farmor och farfar har husvagnen på vintercamping i Hassela och där ska vi vara i två dagar. På söndag så åker vi till Hudik för att träffa F:s syster med familj och vänner. Så nu är det packning för fulla muggar här hemma! Vi kommer garanterat packa med oss alldeles för mycket, men bättre det än att sakna grejor därnere...

Idag har jag varit på min besiktning och blev godkänd! Och Albin skötte sig alldeles utmärkt. (Som det brukar vara när vi inte är hemma...)
Och imorgon innan vi åker ska jag på bäckenmätning eftersom att Albin kom ut genom en lucka i magen. Han föredrog visst den vägen istället för den vanliga, men vad gör man.. :-)


Nu har vi förresten fått bodysarna jag beställde..... :-)



Lagomt kaxigt tycker jag :-)


Med detta säger vi hej svejs och vi syns igen efter helgen!

Liten blir stor

Kategori: Allmänt


Helt sjukt hur tiden går fort! Igår blev Albin hela 10 veckor gammal!


10 veckors dagen spenderades först hos Jessica och Maia. Iofs så sov Albin i typ tre timmar men vad gör det...  Han visade ju upp sin bästa sida lite senare när han fick låna fårskinnspälsen att ligga på. :-)




Maia var så söt och försiktig när hon skulle klappa på Albin


På kvällen åkte jag och mamma till min bror. Hon skulle hjälpa till med några gardiner... Och trevliga jag satt där framför tv:n och käkade lite chips.... Undrar varför han tog bort dom efter en stund...!? :-)

Som vanligt när vi är borta så visar Albin upp sin bästa sida. han pratar, jollrar och skrattar. Inte en tillstymmelse till sura miner. Men så fort vi kommer innanför hemmets dörrar sätter det oftast igång med full kraft. Då är det inte mycket som är bra. Men jag känner ändå lite hopp om livet då vi mer och mer börjar komma tillbaka till lite rutiner vi hade förut.... Jag håller tummarna allt vad jag kan!




Störtskönt kort! Albin undrar nog vad morbror håller på med. :-)




Så fort mormor plockat upp honom tvärslocknade han...

Albin har ju kommit på att han har kroppsdelar, speciellt händer. Och det är så roligt att se när han grejar och har sig med sina händer. (Speciellt när ögonen går i kors...) Jag har länge försökt få en bild när han är i sitt essä, men då ser han kameran och då blir ju den genast mycket mer intressant. Så här är den bild som blivit bäst... :-)




Godnatt mina vänner!

Familjesöndag!

Kategori: Allmänt

Som rubriken lyder... Vi har haft en riktigt familjesöndag idag!
Vi började med att ta en promenad ner mot Mio. Gick där och drömde oss bort bland alla fina möbler vi vill ha. Gick vidare in mot ett bostadsområde och fortsatte drömma. (Egentligen så kapade vi alla som bodde där... det är ju sånt man måste göra när man själv inte har råd med eget - avundsjuka kallas det.) Vek sedan av tillbaka mot barnens hus och Café Viktoria. Där stannade vi och avnjöt en god kopp kaffe för att sedan ta rulltrappan upp till barnens hus. Där inhandlades det ett par hörselkåpor till Albin eftersom att vi nästa vecka ska på Afterski i Hassela hos farmor och farfar. Och Albin fick även en blå liten råtta som barnvagnsprydnad. (Ni vet en sån där som hänger och dinglar i suffletten.)
Sedan fortsatte vi får färd hemmåt. Eftersom det igår var väldigt varmt, fint och soligt här, så var det väldigt mycket is idag. Det var inte bara en gång som vi höll på att ramla och Fredrik fick t o m till ett sånt där skrik som oftast tjejer bara får till.... Väldigt manligt.



            
                         


Dessutom har Albin skitit idag, hurra hurra! Han har blivit en -1 gång i veckan- skitare, och jag kan meddela att hans pruppar inte alls luktat gott de senaste 2 dagarna. Huga.


Kram på er alla!







Adlig

Kategori: Allmänt

Tycker ni att vi är kaxiga?
Vänta bara tills bodyn kommer!  :-)



Fredag

Kategori: Allmänt

Igår var det alltså vägning och mätning. 6300 gram och ca 63 cm lång! Var svårt att få den exakta längden tycker jag men huvudsaken är att jag vet han gått upp i vikt, vilket han har! :-) Stor kille nu!

Snacka om att man har en amningshjärna... För en liten stund sedan så bytte jag på Albin. Självklart pissade han ner mig i vanlig ordning. Jag tar byxorna och slänger in dom i tvätten och startar maskinen. Efter ett litet tag hör jag -donk donk donk-. Jag börjar fundera på om jag glömt nåt i fickorna (förmodligen lypsylen som jag är duktigt beroende av)... MOBILEN!!! Den låg nu och rullade runt i maskinen!! Den var fortfarande på när jag fick upp maskinlocket och nu är det bara att hoppas på att den fortfarande funkar när den torkar upp...

Annars var det tänkt att Jessica och Maia skulle komma idag. Men lilla maisen har blivit förkyld och jag känner att jag inte vill riskera en till förkylning på Albin. Vi får träffas när hon blivit frisk igen! :-)



Det här är den fina koftan med mössa som Albin fick av F:s moster



Så här blir det när man skrikit en timme nonstop....

Bättre tider?

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en helt underbar dag...trodde jag tills kvällen kom!
Det började med en promenad med mamma T och hennes sötis, sen till Ön och träffa Maria, därefter hem äta middag och sedan hämta F på jobbet. Dvs. ända fram till kl 20.00 var Albin huuur glad som helst. Knappt ett litet pip från honom. Kl.20 vände det alltså och han börjar tokskrika. Min nöjer han sig inte med utan det ska vara pappa, då blir han tyst.

Idag fick vi paket av F:s moster. Jättefina kläder som hon stickat! En kofta och en mössa som jag bara ÄLSKAR!! :-)
Tackar tackar!

Imorgon bär det av till BVC för vägning. Är nyfiken på hur mycket han gått upp sen vi kom hem från lassa eftersom maten här hemma funkat sisådär.
Han bajsade förresten igår, vilket han inte gjort på några dagar. Helt otroligt hur mycket poop som finns i en sån liten kropp!!!! Kanske inte den roligaste informationen för er, men som sagt... Jag är nybliven mamma och då är det                uppenbarligen mycket av sånt här. :-)


På fredag blir det Jessica och maisan!  Trevligt. :-)

Tröttare än tröttast

Kategori: Allmänt

Här hemma råder kallabalik för tillfället...
Albin har kommit på att man kan skrika oavbrutet i några timmar. På det så kan man dessutom rata bröstet och låta bli att sova. Efter att vi kom hem från sjukan så har alla rutiner rubbats så nu försöker vi sakta men säkert att komma tillbaka. För tillfället känns det ganska hopplöst. Självklart så blir han knäpptyst då F kommer hem. Känns väldigt tacksamt. (och jag är inte alls nå grinig idag...)

Imorgon hade jag tänkt träffa alla mina kära fd tjåkkisar på en lunch nere på stan. Men nu är plutten är som han är vill jag inte riskera att han börjar tokskrika nere på stan. Jag satsar på nästa vecka istället med nya friska tag! :-)  *Pepp pepp*




Här är bilden som jag utlovade i det förra inlägget

Kalas på kalas

Kategori: Allmänt

Igår var det alltså lördag och då vankades det kalas för hela slanten!
Vi började hos Memphis som firade sin första födelsedag någonsin, och kalaset hölls på Ön hos hans mormor. Albin sov såklart sig igenom hela kalaset!

På kvällen var det dags för 40 års kalas! Och självklart så tar man på sig det finaste man har i klädväg. :-)
Se bild nedan

Idag jobbar F så jag tänkte passa på att göra en massa saker här hemma. Renbädda, sätta upp tavlor, tvätta, vika tvätt, dammsuga, gå ut och gå m.m.  Men nu är det så att Albin inte alls känner för att sova så jag får se vad som hinns med. Jag har ju faktiskt vart ute en liten sväng med vagnen så Albin har fått sig lite sömn iaf...nog för att han skulle behöva lite mer...Men men!

Vankas även besök av mamma idag. Hon har med sig en tavla som vi gjorde av Albins händer och fötter när han var en månad gammal. Ska bli kul och se hur den blev. Bild på den kommer senare! :-)

Här är några bilder från gårdagen





Här spenderade Albin sin tid på kalaset




Tack farfar för min fina outfit! :-)



Tror faktiskt att jag ger mig nu. Detta inlägg har redan tagit ungefär 1 h att skriva då det ska bytas blöja, ätas och gungas på babysittern....