VonWalter

Vår vardag

Premiärdagen!

Kategori: Allmänt

Idag var det min första dag på tvåan och satan i gatan vad förvirrad jag varit! Nåväl, det blir nog bättre allt eftersom tiden går! ;)
Mina blivande arbetskamrater var snäll nog att släppa iväg mig tidigare och då kunde jag och Fredrik hämta Albin tillsammans idag.
För idag var det ju faktiskt Albins första riktiga dagisdag! Det går hur bra som helst och han verkar trivas som fina fisken. :)


På väg från bilen med mellis i högsta hugg!


Stora dagiskillen!

Trevlig helg hörrni!

Kategori: Allmänt

Barnkliniken

Kategori: Allmänt

Sitter och läser mitt nya inskolningskompendie.

"Barn 2 är en avdelning med 3 specialitéer. Här vårdas barn och ungdomar, 0-18 år, med medicinska, kirurgiska och ortopediska sjukdomar. Vi tar emot patienter som stått på väntelista och patienter med akuta sjukdomar"

Så alltså. På måndag tar jag mitt pickpack och lämnar barn 3 för barn 2.
Har fått ett vikariat som åtminstone sträcker sig till jul och förmodligen mycket längre än så.

Kommer att bli super!

Sängramsbyte

Kategori: Allmänt

Nu har vi ledsnat på Albins försök att kliva över spjälsängen så nu tyckte vi att det var dags att ta bort ena långsidan. Sagt och gjort! Albin ville bidra med lite hjälp han också.


Han somnade utan problem och jag tror nog det går bra inatt också. "Väggtryckare" som han är. :)

Idag har vi t o m bakat en kladdkaka jag och Albin. Jag stod för omrörningen och Albin stod för provsmakningen. Ett bra team tycker jag. Vi blev dock lite oense när smeten tog slut och bunken skulle diskas, men det är sådant som händer.


Ryggskott

Kategori: Allmänt

Jag säger bara FY VALE för ryggskott.
Andra dagen jag är hemma och jag blir hemma imorgon också. På torsdag ska jag försöka ta mig på jobbet om inte ryggen fortsätter att strejka. Idag har jag varit hos en sjukgymnast som bänt mig sönder och samman så nu känner jag mig mest mör i hela ryggen.

Well well.

Jobb då?
Ba skit. Det blev ju ingen fortsättning på barn3 (vilket jag i och för sig tycker är ganska skönt). I och med att det inte blev nåt där ringde jag till lövis och blev där erbjuden ca 3-4 veckor. Hur bra som helst!
Men idag så ringde avd.chefen från neurologen på NUS och ville att jag skulle komma dit. Hon hade ett vik som sträckte sig åtminstone till jul, och med stor sannolikhet ännu längre.
Piss.
Jag har efter denna sommar på NUS kommit fram till att jag inte vill jobba där. Jag vill jobba inom kommunen. Jag vill, jag vill, JAG VILL! Men samtidigt så kan man ju inte tacka nej till ett sådant erbjudande jag fick av Neurologen, eller hur?
Men innan avd.chefen berättade längden på "vikket" hann jag säga att jag ska va på lövis till den 24e sept och då backade hon direkt, eftersom att de behöver personal omgående.
Piss.

När jag hade min sjukhuspraktik under utbildningen så var jag på Neurologen och hade visioner om att komma tillbaka dit och jobba där på riktigt, för att det var sååå kul!
Och nu vill jag inte ens va på NUS.
Piss.

Jag - negativ människa?
Äh....

Över till något roligare.
Albin håller på att skolas in på dagis för fullt! Imorgon blir det den första dagen som han lämnas själv. Eftersom att jag kommer att va hemma imorgon passar jag på att följa honom på dagen så får Fredrik göra vad bäst han vill.
Eftersom att det både är kallt och snorhalkigt på golvet där så köpte vi mockasiner åt Albin igår. Ett traktorfan som han är så var vi ju bara tvungna att köpa dessa! :)


TipsTipsTips

Kategori: Allmänt

Tog ett brödrecept från jobbet idag och det är sååå gått så jag måste givetvis dela med mig!

Snabba Limpan

3 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
½ tsk salt

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda all ingredienser och häll dem i en smord avlång brödform.
Grädda genast i 150 grader i ca 50-60 min.
Tag ur formen och låt svalna på ett galler.
Skiva upp med ett gott pålägg!



Hur enkelt och gott som helst!

Dagisstart

Kategori: Allmänt

Nämen, hejsan! Jodå, vi finns här fortfarande. Dock väldigt sällan inomhus med så lite att göra så vi kan datorisera.

Jag fortsätter bara att jobba, jobba och jobba. Måndag till Fredag 7 - 15.30. Och jag mår då säga att det är väldigt drygt att gå upp 05.45 varje dag. Nu när denna vecka är slut har jag bara två veckor kvar på lassa så vi får se vad som händer då. Jag vet vad jag själv vill och jag hoppas verkligen att det finns en chans för mig!

Fredrik och Albin fortsätter att mysa på här hemma. Det är nog lekparken som lockar Albin allra mest och där leker han oftast med grannflickan Delinda som är lika gammal. Dem har umgåtts mycket nu under sommaren och nog finns det nog allt en liten hatkärlek mellan dem. Ena stunden kivas dem och andra stunden pussas dem. Underbart roligt att se hur de faktiskt leker MED varandra i olika lekar. Häftigt.

Nästa vecka är det dags för Albin att skolas in på dagis. På samma avdelning som Delinda så det känns bra att de har varandra. Det känns lite halvpirrigt ändå, lilla killen blir ju stor när han börjar på dagis!! Men det blir framförallt spännande med dagisstart! :)


Busarna på balkongen

Gokväll!

Kategori: Allmänt

Kollade igenom lite gamla bilder och detta känns som att det var en evighet sedan... Men det handlar om HÖGST sex månader gamla bilder. Helt sjukt.