VonWalter

Vår vardag

Lite överdrivet kanske...

Kategori: Allmänt

Tänkte på inlägget om tandgnisslet. Var nog inte riktig vaken när jag skrev det där... Jag kanske inte spyr inombords av naglar mot svarta tavlan, men det är VÄLDIGT obehagligt. Likaså med tandgnissel. Reflex att slå personen...? Njae.... Men nog kan personen få sig en liten buff... ;-)
Jag tror att sömnbristen här hemma börjar ta ut sin rätt. Både jag och Fredrik kan ibland känna att som går runt på halvfyllan på dagarna. Inte så bra kanske...
Egentligen ska man inte klaga. Vi har haft bra nätter ända fram tills nu, och detta är också en övergående fas. Frågan är bara hur lång fasen är.


Hur som haver... Idag blir Albin hela NIO MÅNADER! Vi var på bvc idag för de vanliga mätningarna och han vägde nu 9 925 gram och är ca 74 cm lång! Stora killen!
Han ålar på som bara den och det som verkligen får upp farten för honom är kattmaten och vattenskålen! Väldigt populärt!
När vi vägde/mätte Albin passade jag på att väga mig själv. Brukar inte direkt vara höjdpunkten, men jag blev glad då jag såg att jag totalt har gått ner ca 7 kg sen i början av sommaren! (tror jag). Jag märker av det på att jag måste byta till en mindre BH, ÄNNU en gång (fattar inte varför tuttarna försvinner först?). Förlovningsringen sitter mycket lösare och jag får på mig mina gamla byxor utan större problem. (Men vill jag att dom ska sitta bättre (läs bra) så ska nog fler kilon falla...)

Avslutar med ett kort på mina älskade.


Struliga nätter

Kategori: Allmänt

...har vi gott om.
Dunderförkylda och ingen sömn är inte en hit.

Tror jag ska gå å sova en stund...

Listen to this!

Kategori: Allmänt

En av de värsta sakerna jag vet är när någon drar naglarna mot svarta tavlan. Jag rent av spyr inombords.
Något som är snäppet värre är tandgnissel. Jag ryser bara jag tänker på det, och hör jag någon som gnisslar brukar jag som regel slå den personen. Det är som en reflex, kan inte hjälpa det!

Det värsta är att Albin, nu när han fått tänder både uppe och nere, gnisslar HELA tiden. Vad har jag gjort för ont för att förtjäna det här!!Jag är glad att det finns spärrar, skulle aldrig röra min älskade son!

Ni kan strunta i vad jag filmat, lyssna efter "knarret"...

JAAA!

Kategori: Allmänt

Albin sov inatt!! Föräldrarna är överlyckliga! :-)


Idag hade jag och Albin tänkt åka till mamma Sanna för en liten lunch. men det fick bli inställt då Albin typ gurglar snor....myyyys. Så det får bli en prommis till apoteket istället.


Igår fick vi besök och Albin fick sig ett paket. (Eller var det Fredrik som fick?) :-) Hur som helst... Albin fick sig två Manchester United bodysar, köpta i Manchester! Fredrik blev (är) överlycklig. :-)

Zombies

Kategori: Allmänt

Här hemma har vi gått runt som zombies mer eller mindre. En till natt då Albin ville vara vaken. Så nu ligger föräldrarnas energinivå nere på noll. Jag hoppashoppashoppas att han sover inatt!


Glad och vaken pojk vid 4-snåret inatt


Nu blir bänkning framför idol!

Ja...

Kategori: Allmänt

Godmorgon. Eller Godnatt? Ja, jag vet inte...
Hej.

Albin har bestämt sig för att vara vaken nu. Så det är bara att lyda.
Han sitter nu och leker med en tom skolåda och sin leksaksmobil.
Jag äter nattmacka.

Han är på världens bästa humör.
Jag är trött.

Morgonpop

Kategori: Allmänt

Här poppas det musik i stort sett varje morgon.
Denna låt brukar jag och Albin dansa till så hela huset skakar! :-)

Titta titta!

Kategori: Allmänt

Har man kattmaten som lockbete går det ju faktiskt framåt!


Okej, nu ska vi reda ut det här.

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som hört att onsdag är tunneldagen?

Måndag är veckans första dag och ALLT är jobbigt denna dag. Oavsett vad. Man är trött, hängig och det är alldeles för många dagar kvar till helgen.
Tisdag är nästan lika jobbig som måndag. Kanske pyttepyttebättre än måndag.
Onsdag... Bara är där.
Torsdag kommer och man närmar sig helgen. Skönt!
Fredag kommer och det är helg!

Man går i en tunnel (genom onsdagen) från dåliga dagar (mån, tis) till bra dagar (tors, fre).

Är det bara jag som förstår mitt svammel?

Tunneldagen

Kategori: Allmänt

Idag är det onsdag, tunneldagen. Yes.

Nu har Albin börjat ta sig någorlunda framåt. Fort går det inte och han kommer inte heller långt. Men någonstans måste man ju faktiskt börja. Han har nu blivit ett riktigt matvrak och får han inte maten han vill ha får man minsann höra det. Härligt tycker jag, med tanke på hur vi en gång har kämpat med att han ska äta. Nu börjar även den sjätte tanden spricka fram. Helt sjukt.

Igår var jag och Åsa i Bjännsjö hos Jessica. Åsas lilla Tyra var så liten så liten och så söt! Men vi försökte hålla oss lite på avstånd då vi hade känningar av förkylning. Har redan börjat gå över så det är skönt! Nu känns det faktiskt lite overkligt att Albin en gång i tiden bara har vägt fem kilo. Ja, tiden går som sagt fort och nu börjar han närma sig 10 kg och niomånadersdagen!

Personligt meddelande:

Kategori: Allmänt

Mariana
Albin saknar dig. Det har han sagt. jajjebox, hans första ord minsann! M A N A.
Han tyckte dessutom att du skulle sätta dig på första bästa buss som går norrut. Han står givetvis på busstationen och väntar när du kommer. :-) (Var inte orolig) ;-)
Han lovar också att han inte ska grina när han ser dig!
Han saknar dig, rätt å slätt!

Jag trodde jag skulle skita ner mig!

Kategori: Allmänt

Idag for jag och Fridschen ut i skogen i hopp om dessa underbara lingon. Nog märkte man att vi var lite sent ute då det mesta redan var plockat. Men lite fick vi i varje fall! Och nu tror jag nog det får räcka för snart får jag inte in nå mer lingon i frysen... Nu blir det väl svamp här framöver? Vem är peppad?

Dagens adrenalinkick
Som ni kanske vet så är det ju älgjakt för fullt ute i skogarna, och idag när vi skulle plocka lingon tog jag på mig den mest knallceriserosa tröja jag har. (Jag vill ju inte bli skjuten!) När vi spatserar omkring i skogen hör vi en massa smällar. "Det är en skjutbana i närheten så det kommer därifrån" säger Frida och jag lugnar ner mig en aning. Efter ett tag hör vi en hund som skäller som tusan. "Ja...Han kanske håller på att driva älgar!" säger Frida. Jaja tänker jag och fortsätter leta lingon. Jag hör hur hunden kommer närmare och tittar upp. "ÄÄÄLGAR!!!" skriker jag och står paralyserad. Några sekunder senare märker vi hur dom (två eller tre st) kommer närmare oss och över vägen på den sida vi är på. Jag blir livrädd och grabbar tag i hinken och lingonplockarn, springer för mitt liv (Öh..hrm..) mot bilen. Hinner iofs bara ta några steg så märker vi hur dom springer bortåt. Men. JAG HATAR ÄLGAR!!! Jag möter mycket hellre en björn än en älg. Fråga mig inte varför. Folk tycker jag är knäpp.

Adrenalinkicken höll i sig ett tag och jag hade liiite svårt att koncentrera mig på lingonplock efter det. Jag trodde t o m att några "crossåkare" var en brunstig älgtjur! Ja. Lite ofokuserad.


Självklart tar man kort så man kan blogga om älgspåren!
Visst ser ni dom?

lörrrdag!

Kategori: Allmänt

Igår var det fredag igen! Veckorna går för fort ändå!! Nåväl. Drack ett glas vin igår också. (okej, två glas. Men ett av dom var för Marie!)  :-)
Idag har vi inte gjort ett skvatt. Kan va riktigt skönt att inte känna sig stressad till den ena eller det andra. Men liiite uttråkad hinner man bli ändå. Bror med barn kom förbi en sväng och sen var vi tvungen att gå ut. En prommis ner till mariedalsområdet funkar alltid för att fördriva tid.

Nu fullkomligt exploderar det tänder i Albins mun! Fyra tänder har kommit och dom kom i ordningen som jag trodde de skulle göra. Han är nu en fullfjädrad draculapojke. Men nu ser vi även MINST två tänder till som håller på att spricka fram. Det är väl ändå inte konstigt att han sover dåligt!!
Jag hade dessutom ritat en superfin bild på paint för att ni lättare ska förstå hur det ser ut...men nu ville det inte alls fungera. typiskt.

I alla fulla fall. Albin verkar tycka om sin morbror och sina kusiner väldigt mycket. För det är när vi umgås med dom som framstegen görs. Denna gång tog han sig lite framåt... eller jag menar bakåt.



Albin hostar inte för att han är förkyld eler sjuk eller nåt. Han vill bara ha lite uppmärksamhet! :-)

Leka eller myspys?

Kategori: Allmänt

Man behöver inte alltid leka med sina leksaker.
Man kan mysa också!


Jag blir galen

Kategori: Allmänt

på denna huvudvärk!! Har haft den flera dagar (om inte veckor) och jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna den. :-(  Så nu sitter jag med mina glasögon som jag måste ha framför dator( Kommer inte ens ihåg vad det/dem heter) i hopp om att värken lindras något!

Ikväll ska vi börja medicinera Torsten. IGEN. Han verkar ha fått blåskatarr ännu en gång och kissar bara blod. Stackarn. Hoppas på att det inte är någon ny trend som startat då det inte var alltför längesedan han hade det sist. Medicin, medicin, medicin!



Oops...

Kategori: Allmänt

Det blev visst lingonskogen idag också!

Pics

Kategori: Allmänt

Har försökt att mms-blogga idag men det ville visst inte alls funka. Så här kommer lite bilder från dagen.


Lingonlingonlingonlingonlingonlingon


Här ska det plockas minsann! Undra vem som hade roligast av oss... Albin kunde inte alls sluta skratta när jag gick med honom i selen! :-)


En svamp hittade vi också! Karl-Johan heter han tydligen...


Jag tänkte att jag skulle få EN bra bild till på mig och sonen.
Jag tror han ledsnade efter ett tag.

Skogslunk

Kategori: Allmänt

Inatt har det varit en mycket bra natt!

Jag har beslutat mig för att tro att dessa jobbiga nätter beror på tänderna! Har kollat igenom Albins mun och ser att tre (!!), ev fyra tänder är på väg att spricka fram! Måste göra ont...!

Idag jobbar Fredrik så jag och Albin kommer att göra mamma och Tommy sällskap i lingonskogen! :-)

Tjingeling!

Inte bara nöjet!

Kategori: Allmänt

De som säger att ha barn är som en dans på rosor har feeeeel, fel, fel, fel, fel.
Även om dessa små är helt underbara små varelser kan det var påfrestande både för kropp och själ. För att inte tala om sömnbristen! Det är väl egentligen den bristen som gör att saker och ting blir mer eller mindre påfrestande.

Som nu t ex. Albin har nu i några dagar sovit ganska (läs väldigt) dåligt. Inatt var det som värst då han vaknade ungefär varannan/var tredje timma (med början kl 22) och skrek. Att bara stoppa in nappen kan vara en fight då han fäktas med armarna som bara den. Han har velat ha välling ungefär var tredje/var fjärde timma under hela natten. Vanligtvis brukar han äta kvällsgröten vid 19 och sover sedan gott ända fram tills 04-06. Äter en flaska välling och somnar om till ca 07-07.30.
Det är väl ganska troligt att detta kan bero på en ny utvecklingfas. Men det kan lika gärna vara tand 4 och 5 förmodligen är på väg ut. Eller en kombination av det båda.

På dagarna är han samma underbara unge som han alltid varit. Han åker runt i gåstolen om ett jehu, snurrar runt runt både sittandes och liggandes. Han pratar som bara den och man upptäcker nya ljud för varje dag som går. Matsituationerna här hemma går bara frammåt. Han börjar visa sig som det lilla matmonster han var i början. :-) Och han har även börjat godkänna maten jag tillagar! (Pluspoäng till mig!)

Hur som haver. Jag älskar min lilla skitunge över allt annat på denna jord. Och nog vet jag att allt inte är som en dans på rosor. Men lite mindre skrik på nätterna skulle jag nog inte klaga över. ;-)


Nåväl. Idag ska jag ner på stadens gator och träffa Ida! det kommer att bli sååå trevligt! :-) Längtarlängtar längtar!

Soligt och fint

Kategori: Allmänt

Och jag är inne och städar. Fejar utav bara den!

Idag har
balkongen blivit höststädad,
fönstrena skiner rena,
likaså vitrinskåp(en)
dammsugning och dammtorkning har skett,
mattan har fått sig en piskomgång 
alla växter rinner av i badkaret,
puh...

jag tror det får räcka för idag.

CV

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag varit hos min mor för att försöka knåpa ihop min CV och ett personligt brev. Cv:n gick väl vägen, men det personliga brevet... fysse fan... Jaja. Det kommer väl att ordna sig så småningom. Måste lära mig att ta en dag i taget istället för att tänka på ALLT som måste göras och det ska helst göras så fort som det bara går!
Blir mest bara trött i huvudet.

Nu hör jag sängen ropa mitt namn....

GONATT!

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Kl 05 var det tydligen uppstigning enligt vissa. Bara att lyda! :-)


De enda jag tänkt på de senaste dagarna är bara jobbjobbjobbjobb och jobb. Och det faktum att jag inte har ett jobb. Ångestframkallande om något. MEN. Någonstans måste man ta itu med det jobbiga, (kan medge att jag försökt blunda för det.) och det ska jag göra nu. Den 18:e ska jag träffa trygghetsrådet. Fråga mig inte vad de gör för det vet jag inte riktigt. Än.
Sen funderar vi om jag ska anmäla mig som arbetssökande. Men då kommer problemet att vi måste ha barnomsorg/barnvakt till Albin som då kan rycka in med kort varsel utifall att jag skulle få ett jobb.
Hmm...
Det som jag tycker känns så drygt är att man inte kan planera något överhuvudtaget! Vem vet, vill det sig illa kommer fredrik inte ens kunna va pappaledig, och det tycker jag är skittrist!
Vi får se hur det blir...


Idag ska jag och mamma bege oss ut i lingonskogen! Mycket ska vi plocka! (får vi hoppas) :-)

Pang boom!

Kategori: Allmänt

Nu har Albin fått sin första "smäll".
Han sitter på golvet och tränar sin "krypstil" när han helt plötsligt åker rakt frammåt och landar givetvis rakt på munnen! Så nu har han fått sin första fläskläpp. Någon gång ska alltid vara det första, och jag är glad att det inte var värre denna gång.

Gääääsp

Kategori: Allmänt

Natten som gått har varit ganska orolig. Mycket gnäll och en arg Albin. Förklaringen till det är förmodligen tand nummer två som visade sig imorse. Det ser även ut som att tand nummer tre kommer att visa sig inom kort. Men då i överkäken. :-)


Vi har även fått se en liten variant av krypning. Eller ja. Jag vet inte om vi kan kalla det krypning... Han sitter på rumpan och masar sig bakåt med hjälp av händerna.  Vi får se hur det utvecklar sig. :-) Han har för vana att när han lär sig något nytt så gör han det en gång. Sen kan han gärna vänta en vecka eller tre innan han gör det igen. :-)


Igårmorse fick jag mig verkligen en välbehövd sovmorgon! Fredrik gick upp med Albin vid sju och en stund senare tyckte jag att det var ovanligt tyst här hemma, men reflekterade inge mer av det och somnade om. Kvart i tio (!!) vaknar jag av att jag hör Albin fina stämma. Då hade dem alltså vart ute och gått från ca 7.30 till 9.30. Galet!
Så imorse tänkte jag att jag inte kunde va sämre själv så kl 8 gick vi ut och kom hem en och en halv timme senare. Att man inte tar en morgonpromenad oftare!