VonWalter

Vår vardag

För 6 månader sedan

Kategori: Allmänt

låg jag på förlossningen och hade ONT!
Tänk att den lilla varelsen som låg i magen redan har blivit sex månader!


Här är man väldigt nöjd (!?) ca två veckor innan nedkomst
Lagomt stor och dessutom hade man laaagomt ont!


Snacka om världens mest underbara lilla människa!
Han är mitt allt.

Dagarna som varit

Kategori: Allmänt

har härjats av VÄRME! Vi har därför inte gjort något spec på dagarna förutom att gå våra promenader och sitta många timmar på balkongen. 
Så därför får ni mest bara bilder idag.

(De små bilderna är klickisar)

   
Mamma redo(!?), Albin redo!


Gladskit på Frasses! (Jag veeet, D U M T. Men ack så gott!)

    
Gott med Biff stroganoff. Det säger bara slurp så är det slut!

Och här kommer några bilder som Fredrik envisades med att jag skulle lägga upp på bloggen. Riktigt konstnärliga må jag säga.

           

Imorgon väntar en ny solig dag och picknick med mammor och barn!

Balkongdricka

Kategori: Allmänt

Snart sover sonen och då tänker jag sätta mig på balkonen, i kvällsolen, och avnjuta ett glas rött. Det är det första på över ett år så vi får se hur pratsam jag blir om en stund! Tjoo!

Värmebölja?

Kategori: Allmänt

Inte för att klaga... Men det är VAAARMT!!

Som sagt...

Kategori: Allmänt

Övning ger färdighet!
I eftermiddags vände sig Albin för första gången från mage till rygg! :-)

Idag har jag haft en underbar dag i solen med några mammor och deras små rara! Jag och T gick nästan hela vägen till tomtebo för att möta upp F och E. Där satte vi oss på en gräsplätt och började med att slåss med knott och kryp. Men när väl de försvann var det huuuur skönt som helst! Barnen sov i omgångar och vi mammor fick oss lite sol. Jag fick dock lite för mycket sol på mina axlar så nu är de röda och ömma...

Det blev tyvärr inte så mycket bilder som jag ville eftersom att batterierna dog efter ca 30 min.....

   

        

Övning ger färdighet...

Kategori: Allmänt


... Så småningom i alla fall. :-)


Jobb jobb jobb

Kategori: Allmänt

Varför har jag ångest över att jag är arbetslös?
Jag kommer att vara mammaledig åtminstone ett halvår till så varför plågar dessa tankar mig NU?

Skärpning!

Helgen som varit

Kategori: Allmänt

Nu är midsommar avklarad och jag tror nog allt att det är NU som sommaren har kommit!

midsommar tog jag och Albin en promenad till pappa. På vägen dit plockade jag lite blommor och band en midsommarkrans till Albin. :-) Väl hos pappsen fick vi en god lättare sillunch.
Midsommarkvällen firades tillsammans med familjen H/H och T & T. Vi åt nubbesallad och grillade gott. Senare på kvällen spelade vi även Buzz!? Zenit!? (något av dom heter det...) :-) Jag och P piskade skiten ur alla andra! Hah! :-) (Eller det kanske bara va P som gjorde det....hm...)
Hursomhelst var det HUR trevligt som helst! Det va lugnt och skönt med en massa trevliga människor! Sällskapet gör allt!




På söndagen tog vi oss ner på stan för en sommarglass. Vi frös som attsingen, men är det sommar så är det! Senare på kvällen blev det en film tillsammans med familjen H/H efter att barnen somnat gott i samma (!) rum! ;-)

Glad midsommar!

Kategori: Allmänt

En fundering

Kategori: Allmänt

För ett par dagar sedan var vi och handlade på Coop och Albin charmade (som vanligt) alla i kassakön. Medan jag plockar upp varorna på bandet kommer en äldre (70+) dam och nyper Albin i kinderna och säger:

- Du är då en söt liten plutt som pratar på, och mamma din verkar då inte bry sig...

HALLÅ!!! Vad exakt vet hon om det? Varorna kommer ju inte upp på bandet av sig själv liksom!

Den här äldre äldre generationen (och då pratar jag om de som oftast är 70+) verkar inte vara speciellt uppfostrade. Eller tycker de att det är är helt ok att säga ovanstående saker? Eller tror dem att man blir glad när man får höra kommentarer som " Oj vad tjock du har blivit!" och "Jag höll nästan inte på att känna igen dig, du har ju blivit så tjock!"

Nädu, tacka vet jag dagens generation som (faktiskt) är mer uppfostrade än dagens pensionärer!

~~~~~~





Glad midsommar!

Nattsömn

Kategori: Allmänt

Det är knappt att jag vågar skriva det här... Men efter några oroliga veckor med nattsömn har Albin inatt sovit från 21 till 6.30!! Så underbart!!! :-) Man känner sig som en ny människa och jag hoppas det håller i sig! :-)

Regn, regn och åter regn

Kategori: Allmänt

Ska det aldrig sluta?
Det var ju faktiskt fint väder imorse, så jag och Tess bestämde oss för att ta en prommis ner på stan för att möta upp Frida och Bev. Givetvis börjar det regna när vi är nere på sandbacka. Myspys.
Lunchen var iallafall hur trevlig som helst! Alla barnen var vakna så lite rörigt blev det, men vad gör det! :-)

Albin har varit på superduperbra humör senaste två dagarna och det är så kul!!! Det är knappt att man vill att han ska lägga sig på kvällen! Min lilla sötnöt!!

Här kommer en liten bild på grabbarna grus. De "chillar" och kollar på fotboll... Såklart. :-)

Seriöst talat

Kategori: Allmänt


Vad är det för mening med foglossning efter graviditet?
Jag var relativt skonad under graviditeten och jag antar att det slår tillbaka nu. Med råge dessutom. Tvi Tvi Tvi!

Hoppas att jag kommer kunna sova inatt. Förra natten var katastrof! Albin sov så gott han, men icket jag.(Jag får skylla mig själv att jag somnade till på soffan...)
Första 2 timmarna låg jag bara å vred mig. Höll på att somna men vaknar till av att det är kallt. Jag ligger ett tag och funderar på om jag ska ta en filt på mig....
Jag är alltså dum nog att ligga å tänka på det i ca 20 min innan jag faktiskt tar en filt och drar över mig.
Följande timmar följs av

-att Torsten vill komma in i sovrummet
 -att Albin ska äta
-att jag tror mig höra grannen kopulera! Det visar sig senare att det är en duva som sitter på balkongtaket och har något hyss för sig (Fråga mig inte hur jag kunde missta ett fågelljud för något annat....)
-partyljud från grannen. EFTERFEST!
-otaliga toabesök

Nu ska jag göra ett försök på denna natt... Grannen under har fest (På en söndag!!) och jag hör hur min andre granne tokbankar i väggen. Kan bli intressant.

Nattliga äventyr

Kategori: Allmänt


Jag tror att Albin har kommit på ett nytt sätt att "jävlas" med mor sin. De senaste två veckorna har han tyckt om att vara vaken på natten, och dessutom vakna tidigt på morgonen.
Nästan alltid då kl närmar sig 04 slår han upp sina vackra blå. Han börjar jollra och leka med sina fötter (favoritleken nr1). Han får mat och jag är glad att jag ska få sova igen. Men icket. Han fortsätter med sin favoritlek istället.  Han är ju så otroligt söt, men jag vill ju sova! (Nu när man blivit van igen...) Sen vaknar han igen mellan 06 och 07 igen. Jag är glad att Fredrik jobbat mycket kvällar på slutet så att jag fått sova lite på morgonen. Mycket värt!

Inatt prövade jag med att hänga ett mörkt lakan över fönstrena. Dem där persiennerna har tydligen inte hjälpt sådär supermycket... Och hör å häpna. Pojken somnade om på en gång! Har det varit så enkelt att det bara varit för ljust i sovrummet? Så nu har jag bytt till ett par mörka gardiner och hoppas på att det kommer att göra susen!

Dagens film

Kategori: Allmänt


Någon som är sugen på att ta kameran tror jag.



Hör ni mitt "fina" pruttljud i början?

Regn regn regn!

Kategori: Allmänt

Det känns som en riktig innesittardag idag!
Jajjebox, så får det bli!

Smoooooothie!

Kategori: Allmänt

Kvällens goda!

Godmorgon?

Kategori: Allmänt

Båda grabbarna ligger och sover å här sitter jag..... och har suttit här sedan kl va 06. Hur rolig är man på en skala?

Känner mig dessutom irriterad.
Gick ut med soporna för en stund sedan och ser att vår granne står med sin orangea fula Ford på baksidan av huset. I G E N !! Han är så förbannat lat att han inte kan gå de ca 20 metrarna från parkeringen!  Han har dessutom fått ett flertal parkeringbotar men inte fanken flyttar han bilen för det. Känner mig inte heller sugen på att ringa kvartersvärden (Upab har jag redan ringt) pga konflikten vi haft. Och ja, han är fortfarande ett pucko.

Bvc besök

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för stora killen att få sin andra vaccination! Idag fick han bara "ett stick" eftersom att både läkaren och sköterskan stack samtidigt. Jag tror aldrig att jag hört han skrika sådär!! Snacka om röstresurser! Han skrek sig helt utmattad och somnade gott på vägen hem!

Vägning och mätning i vanlig ordning och jag måste ha mätt heeeelt galet förra veckan. Idag så vägde han 8345 gram och var 69.5 cm lång. Jag som trodde han vägde 8390 g och var 72 cm lång.
Tji fick jag.

Snacka om morot!

Kategori: Allmänt

Jag måste vidarebefordra sursockas tips!
Snacka om att man får en morot när man är ute och går! Jag som alltid har haft svårt att vara ute och gå utan mål, men nu ni! Jag har redan hunnit med en prommis på nästan 9 km! Härligt värre!

MÄT DIN STRÄCKA!

Ännu en helg avklarad!

Kategori: Allmänt

Albin tyckte att det var morgon för snart två timmar sen... Bara att se glad ut och kliva upp! :-)

Nu har ännu en helg gått och man fattar inte vart tiden tar vägen. Man tycker att man inte gör något speciellt men ändå har man fullt upp jämt och dagarna går.

I fredags höll jag mig faktiskt inne hela dagen tror jag... Jag väntade på samtal från läkaren och vågade därför mig inte ut. Vid 16 ringde han och det var ett riktigt riktigt bra samtal! Så skönt att äntligen (!!) få veta lite mer om varför det blev som det blev runt förlossningen. Han tog även upp lite allmän fakta runtom och jag var sååå nöjd efteråt!
I lördags hade vi en heldag med familjen H/H. Först en tur på stadens gator! Vi damer gick utan barn och kikade medan herrarna tråcklade sig genom stan med barnvagnarna! På kvällen bjöds det på grillat och mys! När vi skulle hem hade vi två herrar som inte kunde sluta fnittra.... Det är sant, dom fnittrade precis så som småtjejer brukar göra när du druckit fnittersaft. Och fnittersaften för dessa herrar var som sagt öl.
På söndagen kom hela min familj hit. Jag bjöd på kaffe, sockerkaka och pajoch i "utbyte" fick vi blommor och present! Det var trevligt!

Imorgon vankas det vaccination för prinsen och jag tror det kommer att gå alldeles galant! Och sedan så måste jag skryta om att Albin  ä n t l i g e n  har vänt sig från rygg till mage!



Här har vi gladskiten såhär på morgonkvisten! :-)

Varnas för känsliga tittare!

Kategori: Allmänt

Tror inte att Albin är sådär jättesugen på potatis och palsternacka... :-)


Skavsårshelvete!

Kategori: Allmänt

Just nu för tillfället har jag tre skavsår på vänster fot och fyra på höger fot. Det är tacken för att man försöker röra på fläsket! T o m crocsen får jag skavsår av. Tacksamt.

Idag har vi gjort den månatliga "kontrollen" av Albin. Han väger nu 8390 gram, är ca 72 cm lång och har 44 cm i huvudomkrets. Stora killen!
Gjorde även den månatliga "kontrollen" av mig. Känns JÄTTEroligt att gå upp i vikt när man slutat med i stort set allt socker och när man rör på sig så mycket som fogarna och lederna tillåter. Måste man rent utav börja banta?

Jag har dessutom försökt få tag på Spec. mödravården idag. Ända sen jag hade det totalt VÄRDELÖSA efterkontrollsamtalet där har jag inte tänkt på något annat. Dagarna jag inte tänkt på det kan jag nog räkna på en hand. Och det var trots allt i mitten på februari som samtalet var. Så nu ska jag faktiskt kräva en ny tid, och kräva en tid med läkaren som var med vid snittet.
Läkaren (Som inte ens var med vid snittet) som var med vi förra samtalet tog sig inte ens tid att titta på såret. Jag frågade vad en värkrubbning var, (Eftersom att det tydligen var därför det blev akutsnitt) och fick svaret; " Det är en värk som rubbas". Nähäää? Idiot.

Jag börjar seriöst fundera på vilka som jobbar inom Sveriges sjukvård och hur den egentligen funkar. I stort sett alla man varit i kontakt med på sistone uttrycker sig JÄVLIGT klumpigt åt. Man blir orolig för diverse saker om blodsjukdomar, cancer, sterilitet, rs-virus m.m m.m. fast man egentligen inte har något att oroa sig för.
Fy bövelen säger jag bara!

Vårruset nästa! TAGGA! :)

Kategori: Allmänt

0-2585c771adf76e4dacf747d6138c22af.png

Vårruset nästa! TAGGA! :)

Hemma igen!

Kategori: Allmänt

Då var man hemma igen efter helgens äventyr! Fullt upp hela tiden!
Vi kom ner till Söderhamn Fredag eftermiddag. Där grillade vi och myste! Fredrik passade på att ta årets första dopp dessutom. Han säger att det inte var så farligt kallt, men jag tror honom inte...

Hela lördagen bestod av konfirmationsfirande. Fick höra Josefine sjunga för första gången... Så OTROLIGT fint! Hon sjöng release me (Ni vet SAAB reklamen...?) och jag fick rysningar över hela kroppen och var SÅ nära att grina! Otroligt!

På söndagen bjöds det på lunch ute i husvagnen och sedan begav vi oss in till Hudik för en snabbvisit hos C, B och lilla F. Under kvällen var vi hos faster och grillade gott! (Gör vi nåt annat än att grilla?)

På måndagen åkte vi hemmåt. Svängde förbi på en snabbkaffe hos min halvsyster på Alnön och sedan bråkade vi oss igenom alla vägbyggen norrut. Drygt!

Vi kom inte hem förrän kl var drygt 23 och vi kom väl inte isäng förrän vid 01, så det var mycket skönt att Albin beslutade sig för att ta sovmorgon. Han sov ända till 08.30! Mycket uppskattat av mamma och pappa! :-)

Nu väntar en lång och varm dusch! Lortfötterna ska nog allt få sig en omgång!

Kram!

premiärtur med sittvagnen!

Kategori: Allmänt

2317854ab9a24104a855f3b916fe1c51.png

premiärtur med sittvagnen!

En trött pojk som somnat efter h

Kategori: Allmänt

05f1079363bd7c4cbbf790f8c9eeb357.png

En trött pojk som somnat efter helgens äventyr. Nu bär kosan av mot Umeå och hemmet!