VonWalter

Vår vardag

Julen 2009

Kategori: Allmänt

Så var vi hemma igen. Det är alltid roligt att åka iväg men också alltid lika skönt att komma hem! Man uppskattar sin egen säng alldeles för lite.

Under jultrippen har Albin fått för sig att vara vaken ALLDELES för länge på kvällen. Om han fått bestämma har han varit vaken ända till kl 22-23. Ohållbart tycker de kvällströtta föräldrarna.
Igår sov han inte speciellt mycket på dagen så vi tänkte att han skulle somna tidigt och sova gott.
Jo tjena... Han somnade vid 19 och vaknade igen 22. Med nya krafter.

Bortsett från ungefär noll sömn har han varit på toppenhumör mest hela tiden. Busa är det han kan mest och han har även tagit de första små stapplande stegen. De första tre i hudiksvall och många fler här hemma.
Det går ganska bra så länge han inte kommer på sig själv. Då blir han toknervös och vinglar mest bara på. :)

Leksaker i MASSOR har han fått! Undra om det blir lika mycket varje år? ;)
Albin är mycket imponerad av sina nya leksaker och fördriver mycket av sin vakna tid tillsammans med dom. Bonden med traktorn är en STOR favorit! När man trycker på djuren blir det djurläten, trycker man på avgasröret åker traktorn iväg, trycker man på bonden får man höra "old Mcdonald had a farm, iiiaaah iiaahh ohh". Så nu har man fått den på hjärnan och går runt och sjunger den heeela tiden. :)


En poppis

Imorgon fyller lilla (stora) Albin ett år. Helt sjukt!
För exakt ett år sedan låg jag på lassarusket och hade nästan precis blivit igångsatt. Vattnet hade gått men han behagade inte att komma ut. T o m att fixera sig struntade han i... dumt tycker jag. ;) Men allt gick ju bra till slut och nu är han stora grabben.
Det har jag inte riktigt fattat ännu.

Livstecken

Kategori: Allmänt

Vi tog oss ner!
Det tog 8-9 timmar bara... Ett riktigt jäkla oväder. Redan i nordmaling funderade vi på om vi skulle vända hem igen men beslutade att köra ner ändå. Det var nog första och sista gången vi kör i oväder.
Och imorgon är det tänkt att vi ska hem igen. Just nu för tillfället är det oväder här nere och lugnar det inte ner sig åker vi på måndag. Hej och hå.



Gooo Juuul!

Kategori: Allmänt

Jag hoppas att vädergudarna är på vår sida. Känner inte för att ha ett oväder ovanför oss när vi ska köra till Hudik imorgon. Hoppas hoppas hoppas!

Så nu packas det för fulla muggar här hemma. Hejja hejja.

Det blir nog lite bloggtorka såhär under julhelgen så vi passar på att hälsa alla en God Jul nu. :)



God Jul!



Tack Fia och Lotta för dom finfina korten!

Denna vecka

Kategori: Allmänt

har vi haft fullt upp tror jag.
(Förutom när det var 18 grader kallt ute. Då satt vi och häckade i soffan.)

Lite av veckan i bilder...


Jag har bakat ännu mer julgodis. (Kunde inte hålla mig!) Hemmagjorda marsmallows med smak av kanel och apelsin. Smakar jul! Riktigt goda och vill ni baka själva så hittar ni receptet HÄR.



Vi har köpt en ordentlig vintermössa åt Albin



Vi har träffat Albins kompisar
Olivia - Max - Sixten

Sen har veckan givetvis varit fylld av samma gamla jox som tidigare. Städning, matlagning, tvätta, hänga och vika tvätt jadijadijada...
Jag hann t o m ett arbetspass igår.

Nu återstår bara ännu mer tvättande och sedan packning för en vecka i Hudiksvall.
På måndag drar vi! :)

SNÖ!

Kategori: Allmänt

Vi har väntat LÄNGE på denna snö! Och nu när det väl kommer vekar det inte heller vilja ta slut. Härligt!

I eftermiddags passade vi på att ta första pulkturen! Jag tror vi var ute och gick i 40 min för så fort vi stannade blev Albin sur. Han skulle åka mer.




Sådärja!

Kategori: Allmänt

Nu var sista satsen av mjölkfri knäck gjord och därmed avslutar jag julbakeriet. Sköööönt. Men nu ska allting bara fraktas till hudik så vi kan äta och bli riktigt feta. :)

Är ni medvetna om att det är julafton nästa vecka? Galet! Och först idag kom snön...!

Och en sak som är ännu mer sjukt är att det snart har gått ett år(!) sen lilla Albin kom till världen. Imorgon är det exakt två veckor kvar tills han fyller ett år. Lilla plutt!

Han är så söt och rar vår lilla goskit så jag tror jag dööör!
Han skrattar mest hela dagarna och nu har han fullt upp med att lära sig att gå. Han har precis lärt sig knixen med att bara hålla i en hand när han går. (Ibland går det dock bara i cirklar...) Och alltid när han går med en hand åker den "fria" handen uppåt i luften samtidigt som han lyfter axlarna. Ser ganska roligt ut. :)

Ibland när han blir riktigt busig brukar han släppa taget i t ex bordet och försöker gå utan stöd till mig eller Fredrik. Hittills har han klarat av hela tre steg! :) Efteråt brukar han lägga av världens härligaste skratt!

Han har dessutom börjat forma lite ord. Om man säger "hej" kan man få tillbaka "ejj" och säger man "tack" eller "tack tack" kan man IBLAND höra "att" eller "att att".

Dags att kika till knäcken och sedan paketera.
Vi hörs!

Svar på tal

Kategori: Allmänt

Marie: Ja. Jag tar med mig allt jag bakat inkl marshmallowrutorna! :) (Allt jag bakat/gjort hittills är ischoklad, mjölkfri knäck, marsmallowrutor, kolafudge och chokladpraliner.) Så ät och njut, för i jul ska vi bli riktigt feta! ;)

~~~~~~

Igår satte vi upp granen!
Nu är ju vi sådana där tråkiga människor som bara har plastgran. Så vi höll på rätt så länge med att vika ut alla grenar som fanns. Alla hjälpte till, även Albin. Men han satt mest och tyckte det kittlade så skönt under fötterna när han sparkade på "kvistarna". Sötnöt.


Slutresultat

När vi tog fram granen passade vi på att ta fram den stora tomten vi fick av grannen för ett tag sedan. Är det jul så är det jul minsann. Men jag förstår inte riktigt varför Albin var så avvaktande mot tomten?


Hm... Till och med jag blir lite skraj, åtminstone när jag ser bilden...


... Men han är snäll. Jag lovar! :)

Ett avbrott i julbaket

Kategori: Allmänt

Det här måste ni bara testa!

Marshmallowrutorna med choklad, wunderbar!!




100 g smör
1 påse marshmallows
15 dl Rice crispies (Flingorna)
Blockchoklad

Smält smöret
Blanda sedan i marshallows och låt det smälta emd smöret på LÅG värme. (Annars bränns det fast)
När allt är smält så blanda ner Rice Crispies och rör runt så att flingorna blir täckta av smeten.
Tryck ut allt på en plåt med bakplåtspapper. På slutet måste ni nog använda fingrarna för det bli KLADDIGT!
När det har svalnat så skär i bitar.
Smält choklad i vattenbad och doppa botten och kanter.
NJUT!

Jag gjorde en sats med 15 dl Rice Crispies och en sats med ca 12 dl Rice Crispies, och det sist nämnda var MYCKET godare.  :) Tips tips!

Hänger ni med?

Kategori: Allmänt

Tiden går ju hur fort som helst! Nu har redan 2a Advent passerat och SNART är det jul! :)

Kom på att vi måste sätta upp granen snart så att vi hinner njuta av den innan vi åker söderut. Kvällens projekt kanske?

Nu när jag känner att energin börjar komma tillbaka ska det göras julgodis minsann!
Jag ska försöka mig på Knäck, ischoklad, marshmallowsrutor med choklad, nougatrutor och saffransglass(?).
Får se hur det blir med det sistnämda då det bara blir jag som äter. hm.

Dags att sätta igång!

Sjukling 1 och 2

Kategori: Allmänt

Jag som tyckte så synd om mig själv som var sååå dålig och snorade huuur mycket som helst.

Jag tar tillbaka det.

I två dagar har jag suttit i soffan med en liten pojke som haft över 39 grader i feber även fast han hela tiden gått på alvedon. Han hostar, kraxar och sover. Och sova kan han bara göra i min famn.  Så fort jag försöker lägga ner honom vaknar han. Så nu har jag nog följt alla tv-såpor som går. Vill ni veta vad som hänt i "Days of our lives"? ;)
Idag har han varit lite piggare än igår så jag HOPPAS det är ännu bättre imorgon!


Laddar batterierna med lite fruktmos




En avsvalkande promenad

Hej bara!

Kategori: Allmänt

Förkylningarna bara byter av varandra... Börjar känns mig MYCKET less på att jag och Albin blir förkylda så fort vi går utanför dörren! Tack å lov verkar han inte "så" förkyld. Lite snor, lite täppt och lite hosta. Han verkar dock inte så påverkad av det så det hurrar vi för. Jag däremot snorar ner mig. Mysigt.

Nu har vi fått lite julstämning här hemma oxå. Med betonig på LITE eftersom att det inte kommit en enda snöflinga ännu. Plus och minusgrader om vartannat så det är ungefär VÄRLDENS halka ute, typ varannan dag.
Jag skulle vilja julpyssla ännu mer men på något konstigt vis hittar jag inte igen alla julsaker. Ska nog ta mig en titt nere i källarförrådet imorgon!

Nu ska jag nog lägga mig i soffan och nysa och snora lite till innan jag lägger mig.

1 dec 2009

Kategori: Allmänt


11 månader och 1 dag.
10.9 kg, 79 cm lång.