VonWalter

Vår vardag

Tänk om jag hade en liten liten apa....

Kategori: Allmänt

Ompa ompa falleralleraa!

Varsågoda. Här får ni höra min excellenta sångröst och Albins dansmoves!

Snö snö snö!

Kategori: Allmänt

SÅ UNDERBART!
Av någon underlig anledning så trivs jag som fisken i vattnet när det snöar, blåser och SNÖAR! Lovely!

Imorse skulle jag och Albin testa på öppna förskolan för första gången. Men innan vi skulle gå tänkte jag bara kolla om grannarna hunnit skotta eller om jag skulle bli tvungen att göra det innan vi skulle gå.(För att överhuvutaget komma ut!)
Det började med att jag inte ens fick upp ytterdörren. Jag fick slänga mig med all min kroppstyngd mot dörren några gånger innan den gick upp. Och när den väl gick upp fick jag mycket MYCKET snö på mig och in i lägenheten.
Jag tror jag svor just då, men såhär efteråt är det ju bara SÅ MYSIGT! Me like!

Hur som.
Öppna förskolan var en stor hit! Att vi inte gått dit tidigare!? Så nu är varje Torsdag framöver inbokad. Då vet ni det. :)

Imorgon är min bättre hälft ledig. Mycket trevligt!
Vi ska va barnvakt åt grannens lilltjoppa en liten stund och sen kanske jag ska bege mig ner på mariedalsområdet och klippa mig. Får se, får se!

Nu blir det sängen! En liten pojk här hemma har fått för sig att vakna på nätterna så all sömn behövs.
Godnatt!

Badhuset!

Kategori: Allmänt

Idag åkte vi hela familjen till badhuset! Det var första gången för Albin och det var en riktig hit!




   

Söndag

Kategori: Allmänt

På två veckor har jag och Fredrik hunnit va på bio två gånger. Innan denna vecka var det nog fyra år sedan sist! Först såg vi avatar 3D som var såååå bra och idag såg vi snabba cash. Snabba cash hade jag lika gärna kunnat hyra för så bra tycker jag inte att den var. Men vi fick riktigt bra platser ändå! Fåtölj-liknande stolar som man kunde luta bak. Helt underbart!! :) Albin lämnade vi hos hans mormor och det gick hur bra som helst. Han märkte nog inte ens att vi var borta!

I fredags kom jessica och maia hit en sväng innan vi åkte hem till åsa och tyra (och krille förståss).
Jag som alltid tyckt att Albin är så liten men nu när han satt bredvid lilla Tyra ser man ju att han börjar bli stora grabben ju! Min lilla lillfis!




Nu har Albin börjat finna lite mer mod när det gäller att gå. Han har kunnat gå i en månad snart, men bara om vi är i närheten eller om han bara går korta sträckor. Nu börjat han spatsera på runt i lägenheten oavsett vart vi är och det är så kul att se!
Nåt som är mindre roligt är att han kommit på att man kan klättra. En poppis är hans lilla fåtölj som han har. Han klättrar upp och ställer sig upp och hoppar. Inte bra.

Sen har han ju fått sitt eget rum dessutom! Här på slutet har vi mest väckt honom på kvällarna så nu kände vi att det var dags! Han sover där ända tills ungefär 2-3 snåret på natten, sen kommer han till oss.
Men nu verkar det som att det börjar bli sovstund en gång/dag istället för två. Då får vi se hur nätterna blir.

Nu blir det sängen!

Matkatastrof

Kategori: Allmänt

Idag skulle jag pröva på ett nytt recept. Jag känner att vi här hemma har fastnat i samma sorters maträtter så nu ska nytt in! Idag skulle jag då pröva göra en pastarätt med kidneybönor och tonfisk. Jag läste receptet och det både såg och lät gott.
Ja... Jag ändrade mig ganska fort då jag såg mitt egent resultat. Det varken såg eller luktade gott ut. Fy bövelen! Det såg ut som något som hade kunnat komma upp en söndagmorgon förr i tiden. Så det åkte snabbt i soporna! Så istället åt vi överbliven fjärilspasta och varsin grillkorv. Bättre det än ingenting.

Idag har jag i alla fall träffat min kära Mariah för en fika på stan. Albin hakade givetvis på han också, halvgrinig som han var. Han skulle promt ha både mitt äpple och Mariahs macka. Mitt äpple sket han i ganska fort men mackan ville han bara ha mer av, matmonster som han är!
Nästa gång vi träffas så får vi nog ta en tre-rätters så vi hinner prata klart. Eller hur Mariah? :)

Imorgon blir det nog en kaffe med the pumas, och på fredag blir det en tur till tomtebo för att umgås med Åsa, lilla Tyra, Jessica och lilla Maien. Om jag inte minns helt fel så har Åsa lovat bullar i mängder! ;)

Matmonster!

Kategori: Allmänt

Det är tomt här hemma. Ingen katt som kryper upp i knät och tigger mys längre... Men hur är det folk säger? Tiden läker alla sår? Ja, kanske det. Men inte än i alla fall.


Ikväll var vi i alla fall på bio. Första gången på l ä n g e.
Vi såg Avatar 3D och den var så förbaskat jäkla bra, så jag rekommenderar ALLA att se den! Nu är jag dock helt slut i både huvud och kropp. Jobbigt när man kommer in så bra i filmen att man själv är med och flyger och slåss. :)

Annars så fortsätter vi att "kämpa" med en liten pojke som ska äta själv. Får han inte det blir han så arg, så arg! Skulle man råka komma med en sked för mycket så slängs det både mat, skedar och tallrikar på golvet.


Glada lilla matmonster!


Bra tips på plockmat mottages gärna! :)

Till minne av

Kategori: Allmänt

I fredags tog jag beslutet, i samråd med veterinär, att Torsten skulle få somna in.
Han har varit njursjuk sedan han var två år, och det senaste året har han haft alldeles för många urinvägsinfektioner trots medicinering. Världes svåraste beslut, men jag tror det blir bäst i längden.
Min älskade lilla katt!


R.I.P

En vilja av stål

Kategori: Allmänt

Ja, Albin alltså... Får han inte som han vill blir han gaaalen.

På morgnarna när han fått morgongröten har han blivit riktigt riktigt arg när han inte fått en (eller två) smörgås(ar) att smaska på. Imorse tänkte jag att han skulle äta gröten först och macka sen. Givetvis blir han arg och ska absolut inte äta gröt. Ett tag funderade jag på om han inte ville äta pga av att jag börjat ge han vanlig havregrynsgröt....
Så jag blandade ihop en portion barngröt. Tji fick jag. Han var fortfarande lika arg - tills han fick tag på gröttallriken. Han blev överlycklig och började gräva med händerna i gröten, och in i mun. Han skulle ju äta själv! Jag som trott att det hela tiden handlat om mackor! Han måste nog tycka att jag är en ganska så puckad mor som inte förstod det. :)
Så under tiden han försökte äta gröt med händerna så lyckades jag få in havregrynsgröten i munnen. Seger till mig! ;)




Igår var det tänkt att jag skulle följa med några grannar till Öppna förskolan här på marieberg. Premiär premiär! Jag hade dock glömt bort att det inföll på samma tid som 1 års kontrollen. Bättre lycka nästa vecka då.

Albin var lite kortare än vad vi hade mätt till. Enligt BVC-damen är han 78.5 cm lång. Men ärligt talat så går jag nog mer på mätningen som vi gjorde (80 cm), eftersom att alla hans bodysar i strl 80 i stort sett börjar va alldeles för korta. Så nu ska det snart rensas igen.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Har ni någon varit med om att ni t ex är ute och går och tänker på något. Ni tänker så mycket på denna sak att ni till slut kan bli riktigt förbannad, upprörd, arg m.m m.m.

Det händer mig ganska ofta och ibland blir jag faktiskt less på det. Jag behöver inte vara ute och gå. Jag kan lika gärna stå och diska eller om jag har svårt för att sova blir det ofta samma sak.
Irriterande.

Nåväl.

I förmiddags var vi och vägde och mätte Albin. Så 1 år gammal väger han nu lite mer än 11 kg (mer exakt 11 135 g) och är ca 80 cm lång. I eftermiddags ringde Bvc-tanten och kallade till 1 års kontroll. På torsdag ska vi dit och då får vi veta lite mer exakta mått ( iallafall på längden). Svårt att mäta ordentligt då mätstickan är sönder. :/


Jäjä... Ses då!

Äntligen sol!

Kategori: Allmänt

Som jag har längtat!
Underbart att vara ute. Inte för kallt och inte för varmt och MASSOR av sol!

Igår var som sagt Maisen med familj och hälsade på. Grymt kul! Nu Jessica tror jag vi får styra upp så vi träffas oftare!! :)


Vi har ännu inte riktigt fått ordning på Albins sömn. Ett jäkla gissel är vad det är. Han somnar i alla fall i vanligt tid mellan 19.30-20.00 men då vaknar han någon timme senare och gallskriker! Inte direkt superkul, men vad ska man göra.


Ser ni hur det ryker från mig? I´m hot! :)

Party party...?

Kategori: Allmänt

Det är lördagkväll och jag festar på ett glas vatten.
Och en clementin.

Sambon har åkt på jobbet och Albin har somnat tidigt för en gångs skull och här sitter man uttråkad naaanting!!
What to do liksom!

Snart så kommer i alla fall projekt Albins rum att sätta igång. Vi har äntligen inhandlat en bärbar dator så inom kort kommer den stora burken att åka ut! Och när den har åkt ut, åker Albins säng in i hans nuvarande lekrum.
Det blir bra!

Albin spatserar på ganska bra nu här hemma. Han är fortfarande lite skraj när han går, men det går bättre och bättre för varje dag! Man kan verkligen se hur stolt han blir när han helt själv klarar att gå från det ena stället till det andra. Så söt!

Imorgon kommer Jessica, Nils och Maia hit. Så kul! Var typ hundra år sedan, men vad ska man göra när alla har fullt upp. :)


Nä, nu ska jag festa på en till clementin.

Ciao!

Shake that thing!

Kategori: Allmänt

Ja, det blir inte mycket skrivet här känner jag... Orken/tiden finns inte riktigt då sonen behagar att vara uppe till sent på kvällarna. Kl 22-23 tycker vi är lite sent. Vete fasiken vad som gjort att han vänt på dygnet. Om det är all "julstress" eller om det är kindtänder på gång. Han dreglar som aldrig förr, har händerna i mun alltjämt och är "knölig" i mun. Så jag gissar på det!

I filmen har ni den sötaste ungen som älskar sin bil. Speciellt när den låter! :)

5:e januari

Kategori: Allmänt

Idag är det...
... fem år sedan jag och Fredrik blev tillsammans.
... ett år sedan vi förlovade oss.
... ett år sedan Albin var beräknad att komma till oss.



Kärlek.

PicsPicsPics

Kategori: Allmänt

Nu är det mycket som händer här runtomkring så det är likamednoll tid till dator och bloggande.

En bild säger väl mer än 1000 ord?
Håll till godo.

Julen 2009


   


Albin 1 år!


 
     



Nyår!
     
Firades med familjen Modin




Titta, jag kan!

Kategori: Allmänt

Stora killen

Kategori: Allmänt

Nu har ettårsdagen passerat och det med pumpa och ståt. Eftersom att det var hans allra första födelsedag så firas den givetvis med gräddtårta. Albin fick sig en alldeles egen liten tårta. Om jag skulle gissa så tror jag att ca 97% av tårtan hamnade på golvet och resterande tre i munnen. Men nöjd var han. :)