VonWalter

Vår vardag

4 månader!

Kategori: Allmänt

Idag fyller Albin fyra månader! Hurra hurra!
Han börjar bli så stor lillkillen! Rensade bland hans kläder imorse, och ja.... Jag hoppas vi åker ner på stan till helgen så han kan få sig lite nytt! :-) 



Min älskade lillprins!


Sol å vääärme

Kategori: Allmänt

Soooool och värme!!! Jag vill också va ute som alla andra! Vilket jag givetvis kan vara, men det är inge roligt att hosta ihjäl mig så fort jag rör på mig. Och på tal om att röra på sig... Fy velen säger jag bara, jag har gått upp två kilo! Så nu har jag 5 kg kvar tills jag är nere på inskrivningsvikten. Blä! Så Tess... Pilates here I come!!

Jag var idag på ett besök hos doktor underrede, och medan vi ändå var på vårdcentralen passade vi på att kolla 4 månaders vikt och längd på Albin. 7 465 gram tung och 69 cm lång! Vår stora, men framförallt långa kille!

~~~~~~


 

Här ett kort när vi fick besök av "tant" Ida :-)


~~~~~~

Och jag har shoppat ett par skor idag. Yeey!

En god natts sömn....

Kategori: Allmänt

... In my ass!
Innan jag somnar hostar jag så att jag nästan spyr och jag vaknar av att hosta lika mycket. Däremellan hostar jag givetvis några gånger också. Är så less! Om jag inte väcker Fredrik så väcker jag Albin.
På tal om Albin så har han sovit 8 timmar i sträck inatt! Första gången! :-) Jag vaknade till 04 då han vanligtvis brukar äta, men icket då...Han sov! Kl 06 vaknade han däremot och ville äta, vilket han gjorde och somnade sedan om. Nice! Tänkte att jag skulle ta mig en extra blunder jag också, men så fort jag lägger mig ner får jag hostattack....blä!

Idag kommer jag att få besök av min allra käraste Ida. Vi har inte träffats på jag vet inte hur många år! Och under tiden som gått har vi bara haft sporadisk kontakt med varandra. Men av någon underlig anledning ser vi fortfarande varann som "bästa kompisar".
Det kanske är det som kallas riktig vänskap?



Näe, nu ska jag gå och hosta lite mer och se om lungorna kommer upp denna gång.
Sen, en kopp te med honung!

Gääääsp

Kategori: Allmänt

Här sitter man och ögonen går väl i kors snart...
Albin fick för sig att vakna leva rövare kl 05.00. Med att leva rövare menar jag att han pratar, och ni som träffat min son vet att han inte är direkt tyst när han pratar.... Och ni som inte inte träffat min son kan kolla på filmerna jag lagt upp sedan tidigare här på bloggen. Nu har han i alla fall precis somnat om, och även pappa F sover, så jag passar på att ha en stund för mig själv här vid datorn.

Igår var det som sagt lördag, och vad gör man på en lördagkväll? Jo, man tvättar bilen! Vi hade inget att göra och bilen ska ändå få sina nya galoscher idag så varför inte liksom! :-) Albin var självklart med och hejade på sin pappa!



Är våren här nu?

Kategori: Allmänt

Nu har jag "vårpyntat" balkongen! Stolarna och bordet har åkt fram! På bordet finnes en gammal duk och en blomma bara för sakens skull. (Inte alls arrangerat...) SÅ SKÖNT att värmen äntligen är här! Då kanske den stora snöhögen bakom huset vill försvinna också...

         

Om ni undrar över Fredriks min så äter han också pigelin


Igår kom Albins mormor och Tommy hit med en present till honom. Istället för en gunghäst fick han sig ett gungfår! Skitfin!! Dröjer nog ett tag innan den kan användas, men what the heck! :-)

  

Igår gjorde vi även tjälknöl för första gången! Den skulle va i ugnen ca 12 timmar och den ser inte speciellt aptitlig ut idag. Men man ska inte döma efter utsidan jämt.... uppdatering får väl komma sedan. Smakupplevelse eller ej!




Tjing!

Dagens film

Kategori: Allmänt

Albin har kommit på lite nya sätt att prata (spotta) på... :-)



Snörvel, host, harkel

Kategori: Allmänt

Oh yes, så är det!
Tappade rösten igår, men hittade igen den tills idag - tack å lov!
Min bättre halva var så snäll och kom hem med honung och isglass åt mig igår. Så UNDERBART skönt för halsen!!
Känns lite bättre idag!

~~~~~~

Projekt nummer 2 är fortfarande gästrummet/Albins kommande rum. Nu har vi planer på att slänga ut soffan och införskaffa två av dessa fåtöljer! Mycket bra tycker jag! Om man är mycket folk är det bara att lyfta ut dessa till vardagsrummet å vips så kan två till sitta! :-)

Då var det dags igen...

Kategori: Allmänt

...för denna förbannade förkylning.
Vaknade imorse och mådde inte bra. När förkylningen håller på att slå ut mår jag rent av SKIT, men när den väl slagit ut mår jag oftast ganska hyfsat.
Var meningen att jag skulle till Stöcke på Blingoparty idag men skippar det. Vill inte riskera att smitta ner en massa bebbar bara för att jag ska få kolla på kläder, då är det bättre att stanna hemma! Media Markt har premiär idag, så då for jag & F dit istället. Bättre att smitta ner halva Umeå istället... Ja, för halva Umeås befolkning var tamejtusan där! Men jag lyckades roffa åt mig en hårfön bland alla människor! :-)

För några dagar sedan fick jag tips av fröken sursocka att kolla med mitt försäkringsbolag om ersättning för mitt akuta kejsarsnitt. Jag pratar med någon kvinna som meddelar att jag ej kan få ersättning för det, men däremot kan vi få ersättning för de dagar som Albin var inlagd på barn 2. Härligt härligt säger jag, och tackar för de 4 laxar i en laxask som kommer in efter helgen! Trodde faktiskt inte att man kunde få så mycket ersättning för det, men tji fick jag.
Konstigt nog glömmer man bort att man har försäkringar...

Nu har vi äntligen tagit oss i kragen och ska framkalla lite bilder! Vi har köpt lite ramar så nu är det själva framkallningen kvar!( Kan meddela att vi har tänkt framkalla i ca tre veckor... ) Egentligen ska man väl inte ropa hej förrän man är över ån... Om en vecka ungefär kommer vi att framkalla (om vi kommer ihåg) Media Markt hade mycket bra priser och om ca en vecka kan man framkalla genom dom.

Nu blev det väldigt mycket svammel så jag bjuppar på några av "framkallningsbilderna" istället!







Haha, tänk så mycket man kan förändras på ett år! Helt sjukt...

Helt otroligt...

Kategori: Allmänt

Kan ni förstå att jag har vågat mig på att åka buss med barnvagn! För många är det säkert ingen big deal, (som Mcdonkan säger) men jag har verkligen fasat för detta ögonblick. Jag tog mig både ner på stan och hem utan större fadäser! (Fick bara vänta ut tre bussar på vägen hem för att det var så många barnvagnar och rullstolar)

Idag har vi varit på Barnens Hus och fotat Albin. Vi näckade honom till blöjan och kameran smattrade.  En gång när Albin tittade bort knäppte fotografen med fingrarna (väldigt nära Albins öra) och jag trodde faktiskt att han skulle åka i golvet. Han blev gansk rädd jaa...  Bilderna kommer att bli hemskickade till oss om ca 1-2 veckor, gött!

Kram!

Dagarna som varit...

Kategori: Allmänt

Var tar tiden vägen egentligen? När jag jobbade gick tiden väldigt långsamt och man bara längtade tills det blev fredag. Nu säger det bara -poff- så är det måndag igen! Ibland hinner man inte riktigt med allt man vill...

I fredags tog vi det väldigt lugnt hemma med "Så ska det låta". Är det fredag så är det! :-)  På lördagen fick vi som förslag av F:s jobbarkompis att se på danstävling i sporthallen. (Hennes dotter tävlade och vann!) Jag blir såklart eld och lågor så det är klart att vi far dit! :-)  Vi är där i ca 4 timmar och jag är helt inne i dansen! Jag vill ju också dansa lindy hop! Hur det skulle se ut om jag dansade är en helt annan historia. När vi sett klart dansen går vi hem till mamma och äter en mycket god middag! Det sa bara slurp... :-)  Senare på kvällen får vi besök av familjen H/H. Fredrik får trevligt hockeysällskap, jag får trevligt mammasällskap och Albin får en lekkompis! :-)

De senaste dagarna har vi introducerat lite nya grejor för Albin, med ett väldigt lyckat resultat tycker jag.

Här kommer en liten film från när han satt i matstolen första gången. Den där blomman är ju väldigt intressant, men dock bara när han sitter i stolen, inte annars.



   

Vi har också fått låna en hoppgunga av broder med familj. Jag trodde att Albin skulle va för liten för den, men han verkar väldigt nöjd där han hoppar runt. :-) Fast ränderna på gungan är väldigt intressant så ibland stannar han upp för att pilla lite på dem.

      

Lunchdejt!

Kategori: Allmänt

Idag har vi alltså varit på lunchdejt hos Frida! I stort sett alla bebbar var där och det är så kul att träffas! Vi passade på att fota alla barn tillsamans... Hej och hå vad blixtarna for hit och dit! Jag, som vanligt, glömde kameran. Jag tog dock kort med mobilen men det blev lite halvkassa kort...
Idag flörtade Albin in sig hos Olivia. En riktigt tjejtjusare jag har till son :-)
Och jag kan meddela att Albin nästan vände sig från mage till rygg idag....riktigt nära var det! :-)





Tack Frida för den goda lunchen!!

~~~~~~

För övrigt så har jag nu fått medel mot "tuttsvampen". Jag hoppas (ta i trä!!) att den försvinner för att aldrig visa sig igen.

~~~~~~

KRAM!

Vad i hela f-n!!

Kategori: Allmänt

DET SNÖAR!!

Och jag som trodde att sommaren var på gång...

Höger eller vänster?

Kategori: Allmänt

Jag står nu vid en skylt där jag ska välja höger eller vänster.
Höger =
Sluta amma och ge ersättning
Vänster = Kämpa på och fortsätta amma

Ungefär när Albin var 1 månad gammal fick han svamp i munnen. Detta förflyttades givetvis till mina tuttar. Han är nu snart 4 månader och svampen har inte försvunnit. Jag har fått väldigt lite gensvar från bvc, tycker jag själv. Men jag har väl själv kanske inte tagit den kontakt som jag borde ha gjort. Jag skulle ha varit mera på och ringt när det inte gick bort på den första behandlingen. Men till slut blir problemet ett normaltillstånd och då tänker man inte på det sådär... Det funkar liksom så länge man inte har sår.
... Sen får man återigen sår på tuttarna och man förbannar sig själv för att man inte ringde bvc i tid.

Nu efter snart tre månader med "svamptuttar" orkar jag inge mer. Hur länge ska man orka egentligen?
Jag kommer dock att ge detta en sista chans. Imorgon ringer jag bvc, hjälper inte det så går jag åt höger.

Vart tog våren vägen?

Kategori: Allmänt

Är det inte i April som den fina våren ska komma?


Detta möttes vi av på våran vårprommis...


    




Jag saknar solen...

Snackis

Kategori: Allmänt

 Här har ni en kille som var mycket pratsugen! :-)





Och förresten.... Hyllorna vart apbra!

Nya hyllor

Kategori: Allmänt

Jag befinner mig i förändringens era för tillfället. Gammalt ska ut, nytt ska in!

Nu är projektet: Nya hyllor i gästrum!

~~~~~~

Stackars Fredrik som får dras med mina il som jag får... 
Vi försökte sätta upp hyllorna tidigare idag men stötte emot armeringsjärn, och då ger vi upp direkt! Min gulliga far kommer dock i eftermiddag och hjälper mig, snäll som han är! 

Helgen som varit...

Kategori: Allmänt

Det som egentligen skulle vara en lugn helg här hemma blev något helt annat!
Vi kom på i Fredagsmorse att vi skulle åka till Hudiksvall. Så vi packade allt och lämnade Umeå strax efter kl. 13!
Vår resa började nere i Söderhamn hos Albins Farmor och Farfar, på lördgane begav vi oss till Ljusdal för att hälsa på P och H. Fredrik stannar kvar för att partajja och jag kör till Albins faster i hudik. På söndagen åker jag in till stan för att möta upp Fredrik hemma hos C och B. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Vintergatan och faster och umgås. På måndagen var det dags att åka hemmåt. Men innan det, åker vi till familjen Modin i Enånger och säger hej. Ungefär vid kl 13 lämnar vi Enånger och styr kosan mot Umeå..... Vi har haft fullt upp ska ni tro...pjuh..
Men kul har vi haft!! :-)

Har tyvärr bara två bilder att bjuda på från helgen....Men det är på mig och Albin så det är ju inte fy skam! :-P

   

Imorse när jag vaknade var jag grymt trött. Trodde inte att jag skulle kunna lyfta ett finger..... men tji fick jag!
Städkärringen i mig tog över, och detta har jag idag fått gjort:

Tvättat fönster (utsida, insida och emellan) i gästrum och kök.

Fållat gardiner

Bytt gardiner i kök, gästrum och sovrum

Dammsugat

Påskpyntat

Tvättat en MASSA kläder

   

Jag tycker att jag varit mycket duktig! :-)

Nu känner jag dock att mina ögonlock gärna vill falla ihop, så med detta säger vi godnatt!

Dagens bild - Faster och Albin

Kategori: Allmänt

Jag vill bo i en svamp...

Kategori: Allmänt

...annars får jag kramp!



Här ska det tilläggas att Albin var MYCKET hungrig när kortet togs. Dumma mamma...

~~~~~~

Torsten har kommit hem!!! Fredrik skulle hämta tidningen igår morse och då kom Torsten och lugn takt, som om att inget hade hänt! Han haltar lite,så frågan är om han fastnat i något eller liknande....ska vänta någon dag och se om det blir bättre.

Igår kom även lite fd. tjåkkisar hit. Det var mycket trevligt, som det alltid är! :-) Jag tror nog att Albin hittade sin favorit bland alla små damer.... Han och lilla Ellen hade en livlig konversation, och jag tror nog han var sugen på att ge henne en liten puss också! :-)
Jag mitt pucko glömde såklart att ta kort!

När alla hade åkt kom jag på att jag hade en kamera och då fick det bli kort på en sliten katt och en sliten bebis.

    



Idag blir det nog en promenad i solskenet!