Kall Bearnaise
Har ni inte testat detta så gör det! Det är superenkelt att göra och ett extra plus i att det knappt finns några kolhydrater i.
Se först till att ALLA ingredienser är rumstempererade. Allt ska ha samma temperatur så att det inte skär sig.
Det du behöver är
4 äggulor
2 dl rapsolja
2 dl smält smör
Vitvinsvinäger
Ca 2 tsk Dragon
Ca 1 tsk Timjan
Ca 1 tsk Oregano
Salt
Peppar
Blanda kryddorna tillsammans med vitvinsvinägern och låt stå en stund. Jag brukar ha vinägern precis så att det täcker kryddorna.
Mixa ihop äggulor och olja så att det blir som majonnäs. (Jag tycker det är enklast med en stavmixer)
Vispa sedan ner det smälta (men rumstempererade) smöret, men lämna gärna det sista gräddiga i botten.
Vispa sedan ner kryddorna och smaka av med salt, peppar och den vinäger som är kvar från kryddorna.
Ju längre såsen får stå desto godare blir den! :-)
Ät och njut!